ΕΚΤΑΚΤΩΣ ο Τζιτζικώστας στον Μητσοτάκη - Τι τρόμαξε τον πρόεδρο της ΝΔ

Διαστάσεις χιονοστιβάδας παίρνει η εσωκομματική κρίση στη Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να βρίσκεται σε δύσκολη θέση εξαιτίας των διαλυτικών φαινομένων που διαπιστώνονται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κυρίως μετά τη στάση του με την οποία άδειασε - και μάλιστα με τρόπο προκλητικό - τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, για το θέμα της κακουργηματικής δίωξης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. 
Επίσης μαθαίνουμε ότι πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας παίρνουν αποστάσεις από τον εναγκαλισμό της ηγεσίας της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη διαπλοκή, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για διάσπαση ή ακόμη για πολυδιάσπαση η οποία βρίσκεται προ των Πυλών.
Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ του εξαιρετικού δημοσιογράφου Νίκου Παναγιωτόπουλουστο blog του npanagiotopoulos.blogspot.gr, με τίτλο "Ο Κυριάκος θέλει τον Καραμανλή για Ιφιγένεια του... ΠΑΣΟΚ- Διεργασίες για νέο ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα".
Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μεταξύ άλλων: 
"Οι συζητήσεις για ίδρυση νέου κόμματος στην κεντροδεξιά, ενός ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος βασισμένο στις αρχές και ιδεολογικές παρακαταθήκες του Κωνσταντίνου Καραμανλή είναι προχωρημένες. Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής προσπάθησε να δημιουργήσει ένα διευρυμένο κεντροδεξιό πολιτικό πόλο με την ίδρυση της ΝΔ κάτι ανάλογο σκέφτονται και συζητάνε στελέχη σε όλη την Ελλάδα. Το ζητούμενο που απασχολεί πολλούς σε αυτές τις συζητήσεις είναι, το ποιος θα ηγηθεί.
Ο Κώστας Καραμανλής έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις  ότι δεν τον ενδιαφέρει καμία εμπλοκή σε τέτοια σενάρια αλλά κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει την αντίδραση του σε περίπτωση που η ΝΔ φτάσει στα πρόθυρα διάσπασης.  
Η πολύ υψηλή δημοφιλία αλλά και αποδοχή στις τάξεις των Νεοδημοκρατών που έχει ο Β. Μεϊμαράκης τον καθιστά υποψήφιο να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας ωστόσο κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Σε κάθε δημόσια εμφάνισή του οι ψηφοφόροι της ΝΔ του ζητάνε να βγει μπροστά, να αναλάβει πρωτοβουλίες για το καλό της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώην αρχηγός της ΝΔ ακούει με ενδιαφέρον και προβληματίζεται.
Η επόμενη λύση έρχεται από τον Βορρά και ακούει στο όνομα του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος παίρνει αποστάσεις από τον σφιχτό εναγκαλισμό της σημερινής ηγεσίας με την καταγγελλόμενη από την κυβέρνηση διαπλοκή". (Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ ΕΔΩ).
Όπως καταλαβαίνετε η προοπτική της διάλυσης ή της πολυδιάσπασης της ΝΔ τρομοκρατεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ήδη είναι απομονωμένος, παρέα με τη νεοφιλελεύθερη κλίκα του, μέσα στο ίδιο του το κόμμα.
Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα στο γραφείο του. Αύριο λοιπόν ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα βρίσκεται στο γραφείο του Προέδρου της ΝΔ. Γιατί; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να μάθει τις προθέσεις του και να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τελευταία. 
Είναι προφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τρομοκρατημένος...