Παρέμβαση Δημοσχάκη για τα προϊόντα καπνού και τη νέα ΚΑΠ

Τρίτη, 23 Αυγούστου 20160 σχόλια

Ο Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Δημοσχάκης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δράσης, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής επιστολές του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η πρώτη αναφέρεται στην ενσωμάτωση της οδηγίας 40/2014/ΕΕ για τα προϊόντα καπνού στο εθνικό δίκαιο και η δεύτερη αναφέρεται στην άρση των αδικιών στην καλλιέργεια του καπνού μέσω της ενδιάμεσης αναθεώρησης της νέας ΚΑΠ, όπως αυτές κοινοποιήθηκαν σε φορείς της περιφέρειας ΑΜΘ.

Αναλυτικά, στην πρώτη του επιστολή (4153/19-8-2016), ο Περιφερειάρχης κ. Παυλίδης ζητάει από τους αρμόδιους υπουργούς να επανεξετάσουν το ζήτημα κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην Βουλή, ώστε η ενσωμάτωση να γίνει με τρόπο ορθολογικό, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα αυτών των προϊόντων σε σχέση με την τοπική οικονομία και κοινωνία της Περιφέρειας ΑΜΘ και της χώρας γενικότερα. Στο παρόν σχέδιο νόμου, προβλέπεται μία ιδιαίτερα πολύπλοκη, χρονοβόρα και γραφειοκρατική διαδικασία αδειοδότησης για τα νέα προϊόντα καπνού με αρνητικό αντίκτυπο μιας τέτοιας ρύθμισης για την ελληνική καπνοπαραγωγή.

Στη δεύτερη επιστολή του (3512/8-7-2016), ο Περιφερειάρχης κ. Παυλίδης ζητάει από τον αρμόδιο υπουργό να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς του Υπουργείου, με αφορμή την ενδιάμεση αναθεώρηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2014-2020, προκειμένου να παραμείνουν ελπιδοφόρες οι προοπτικές για τον ελληνικό καπνό και την εξαγωγική του δραστηριότητα, καθώς είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα γεωργικά προϊόντα της περιφέρειας ΑΜΘ, με σημαντικό αριθμό εργαζομένων και μεγάλα οικονομικά οφέλη.
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger