Το στοίχημα του τουρισμού από τα «χαρτιά» του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Κεντρικό ζητούμενο για κάθε παρουσία Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ είναι η ανάδειξη θετικών μηνυμάτων για την πορεία της οικονομίας. Ειδικά αυτό καθίσταται αναγκαίο όταν το «πακέτο παροχών» είναι πλέον άδειο. Στο πλαίσιο αυτό η πορεία του τουρισμού δίνει στον Πρωθυπουργό την ευκαιρία να αναδείξει τη δυναμική που έχει ο κλάδος, ο οποίος δίνει και την απαραίτητη ανάσα στα έσοδα. Η ανοδική πορεία, μετά μια δύσκολη εκκίνηση, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο, το Σεπτέμβριο αλλά και η καλές προοπτικές για τον Οκτώβρη δίνουν επιχειρήματα στον Πρωθυπουργό. 

Με νωπή, άλλωστε, τη μνήμη του στοιχήματος με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη με τον οποίο ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί απέναντι, θα έχει κάθε λόγο να τονίσει το ότι τελικά οι δυσοίωνες προβλέψεις δεν επιβεβαιώθηκαν. Κι αυτό μπορεί να πιστωθεί αποκλειστικά στους χειρισμούς της κυβέρνησης και πιο ειδικά της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, κυρίως στο μέτωπο της προβολής, της διαχείρισης των θεμάτων ασφάλειας, αλλά και της στήριξης του συστήματος "Τουριστικής Βίζας" ειδικά από τη Ρωσία όπου καταγράφονται σημαντικά θετικά αποτελέσματα. 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΕΘ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ

Παράλληλα όμως ο Πρωθυπουργός καλείται να δώσει ένα νέο όραμα για τον κλάδο που είναι η λοκομοτίβα της ανάκαμψης λόγω κύρια του γεγονότος ότι άμεσα κινητοποιεί δυνάμεις και οικονομικά δρώντες. Η αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, η αντιμετώπιση της υπερφορλόγησης, η ανάδειξη ενός στρατηγικού σχεδίου για τον χώρο είναι ζητούμενα. 

Ειδικά όταν οι πληροφορίες αναφέρουν όταν κεντρικό θέμα στην παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ είναι η ανάδειξη αναπτυξιακής ατζέντας. Η πάσα από την επιτυχία της πρώτης Ευρωμεσοαγειακής Συνόδου Κορυφής έχει δοθεί. Μπορεί λοιπόν στην ομιλία που θα απευθύνει απόψε (8μμ) ο πρωθυπουργός στις παραγωγικές τάξεις, από το βήμα του Βελλίδειο να βάλει και γκολ στο γήπεδο που καίει όλους και δεν είναι άλλο για νέα οικονομικά και επενδυτικά κίνητρα για νέες θέσεις εργασίας.