Παίξαμε, στηρίξαμε, διασκεδάσαμε, ευαισθητοποιήσαμε! "Σκάκι Εθνικός"

Σκακιστικό Τμήμα Εθνικού Αλεξανδρούπολης:
Παίξαμε, στηρίξαμε, διασκεδάσαμε, ευαισθητοποιήσαμε!
Ταξίδια, Αθλητισμός και Εθελοντισμός συνδυάστηκαν με στόχο την αγορά 100 αμαξιδίων για παιδιά με αναπηρία!

Το Σκακιστικό Τμήμα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, στήριξε την δράση του «Wheeling2Help»  που στοχεύει στην αγορά 100 αμαξιδίων για παιδιά με αναπηρία, με αγώνες Σιμουλτανέ στον Φάρο της Αλεξανδρούπολης, στις 10 Σεπτεμβρίου 2016 .

Τους αγώνες έδωσε ο 13χρόνος σκακιστής του Εθνικού Ορέστης Μπλίτσας, παίζοντας με παιδιά των ακαδημιών του Σκακιστικού Τμήματος , ενήλικες σκακιστές, γονείς και παιδιά που παραβρέθηκαν στις εκδηλώσεις.


Πολλοί ήταν εκείνοι που θέλησαν να παίξουν σκάκι, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες να εναλλάσσονται συνεχώς στις σκακιέρες.

Οι αγώνες ξεκίνησαν λίγο πριν τις 6 το απόγευμα και ο σκακιστής του Εθνικού Ορέστης Μπλίτσας έπαιζε για πάνω από δύο ώρες,  παραδίδοντας αήττητος στις 8 και 15΄ την σκυτάλη στην σκακίστρια Ελπίδα Αϊβαζιάν.

Ήταν μια όμορφή γιορτή, με πλούσια δράση για το κοινό, που ενημερώθηκε για τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία, ενώ ταυτόχρονα μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν παίζοντας σκάκι, μπάτμιντον, τένις κ.α.


Δεν υπάρχει τίποτα ομορφότερο στη ζωή από το να συνδυάζεις αθλητισμό, ταξίδια και εθελοντισμό. Αυτό το σκεπτικό αποτέλεσε τη βάση για να γεννηθεί το πρότζεκτ Wheeling2help! Στόχος  η συγκέντρωση 19.000 € για την αγορά 100 αναπηρικών αμαξιδίων.

Εμπνευστές του όλου εγχειρήματος είναι ένα ζευγάρι νέων παιδιών, ο Ελπίς Χρυσοβέργης και η Δώρα Μπίτση. Στις 7 του Σεπτέμβρη, τη μέρα που ξεκίνησε στην Κωνσταντινούπολη η Παραολυμπιάδα, ο Ελπίς και η Δώρα ξεκίνησαν από εκεί με τα ποδήλατά τους.
Θα διασχίσουν 20  πόλεις και συνολικά 1.700 χμ σε 32 μέρες, με τελικό προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης. 

Η Αλεξανδρούπολη αποτέλεσε το δεύτερο σταθμό μετά την Κωνσταντινούπολη και την πρώτη πόλη επί Ελληνικού εδάφους. Θα ακολουθήσουν η Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα κ.α.

Ποδηλάτες από την πόλη μας συνόδευσαν τον Ελπίς και την Δώρα, από το τελωνείο των Κήπων ως τον Φάρο Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των οποίων και ο αντιδήμαρχός Στέλιος Βραχιώλογλου.

facebook : Εθνικός Σκάκι.