Οι τουρκόφιλοι τζιχαντιστές χαιρετίζουν τη συμφωνία Ρωσίας – ΗΠΑ για εκεχειρία

Την εκτίμηση ότι η προτεινόμενη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας θα μπορούσε τελικά να βάλει τέλος στη δοκιμασία του άμαχου πληθυσμού εξέφρασε η «μετριοπαθής» ισλαμιστική τουρκόφιλη συριακή αντιπολίτευση, σε μια πρώτη αντίδρασή της στη συμφωνία για εκεχειρία που ανακοίνωσαν ΗΠΑ και Ρωσία.

Ωστόσο, ο διοικητής των ενόπλων ισλαμιστών εμφανίστηκε απαισιόδοξος.

Η πανεπιστημιακός Μπασμά Κοντμάνι, εκπρόσωπος της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων (HNC) της ισλαμιστικής φιλότουρκης συριακής αντιπολίτευσης, δήλωσε πως η Επιτροπή χαιρετίζει τη συμφωνία «εάν εκτελεστεί».

Η ευθύνη βάρυνε τη Ρωσία, διότι η επιρροή της «ήταν ο μόνος τρόπος για να συμμορφωθεί το καθεστώς», προσθέτει η ανακοίνωση.

Διοικητής των «μετριοπαθών» τζιχαντιστών στη Συρία, δηλώνει ότι οι πιθανότητες επιτυχίας του σχεδίου ειρήνευσης μεταξύ της Ρωσίας και των ΗΠΑ, είναι «η ίδια, όπως ήταν αυτές της προηγούμενης συμφωνίας».

Η τζιχαντιστική ταξιαρχία Νουρ Ντιν Αλ Ζίνκι που συνδέεται με τον μισθοφορικό της Τουρκίας Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) και μέλη της έγιναν «διάσημα» όταν αποκεφάλισαν ένα παιδί Παλαιστίνιο, δηλώνει ότι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στην τήρηση του ειρηνευτικού σχεδίου από την πλευρά της Ρωσίας.

Η αναφερόμενη τρομοκρατική οργάνωση αναμένει ότι οι επιθέσεις της Ρωσίας, κατά των «μετριοπαθών» ισλαμιστών, θα συνεχιστούν.
tribune.gr