Η άγνωστη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη που τρέμει μηπως την ανακαλύψουν οι Άδωνις και Βορίδης

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 20160 σχόλια


Βουτιά στο μακρινό παρελθόν
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι ακραιφνής νεοφιλελεύθερος. Μπορεί να είναι συνεπής εκφραστής των αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών ιδεών που προπαγανδίζει. Μπορεί να έχει συγκεντρώσει γύρω του ακροδεξιούς και φιλοχουντικούς. Και καταλαβαίνει ο κάθε ένας ότι στους ακροδεξιούς ξεπληρώνει γραμμάτια για την εκλογή του στη Νέα Δημοκρατία και πως τους χρειάζεται για τη... διεύρυνση προς τα Δεξιά.
Και μπορεί πριν από λίγο καιρό να υποστήριζε ότι όποιος μεγάλωσε με Μαρξ και Μαλατέστα γίνεται... "τρομοκράτης". Όμως, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεχνά (και θα ήθελε να το ξεχάσουν και οι ακροδεξιοί στενοί του συνεργάτες) τι έλεγε το μακρινό 1989. Τότε που ο... μπαμπάς Κωνσταντίνος ετοιμαζόταν να γίνει πρωθυπουργός. Ήταν βέβαια και η συγκυβέρνηση στη μέση.
Για τον τρόπο που μυούνται οι φιλελεύθεροι στον μαρξισμό είχε μιλήσει, λοιπόν, σε συνέντευξή του στις 9 Αυγούστου 1989 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιοδικό "Εικόνες". Πρόκειται επαναλαμβάνουμε για την περίοδο της συγκυβέρνησης. Τι έλεγε;
«Ο μαρξισμός σαν ιδεολογική πρόταση είναι αρκετά ελκυστική για κάποιο νέο. Βρίσκω ότι η οικονομική και κοινωνική του θεωρία έχει χτυπητές αδυναμίες. Δεν πιστεύω ότι και ο ίδιος ο Μαρξ θα θεωρούσε εφαρμογή των ιδεών του αυτά που συνέβησαν κατά καιρούς στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Φυσικά είναι από τα κορυφαία μυαλά. Αλλωστε στο Χάρβαρντ διδάχτηκα συστηματικά μαρξισμό».
Εκτός βέβαια από τη διαπίστωση του εμφανούς συμπλέγματος με το Χάρβαρντ, είναι βέβαιο ότι σήμερα τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να διαβάσουν το απόσπασμα ο Άδωνις, ο Βορίδης και τα ακροδεξιά τσιράκια του στο liberal.gr. Το χειρότερο βέβαια που μπορεί να πάθουν είναι ότι στο Χάρβαρντ διδάσκουν Μαρξισμό, αυτόν που ο τελειόφοιτος λυκείου, Τζήμερος απορρίπτει στο twitter. 
  Share this article :
   
  Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
  Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
  Template Created by Creating Website Published by Mas Template
  Proudly powered by Blogger