«Αναμένουμε εντολή του πρωθυπουργού του Ιράκ να επιτεθούμε στους Τούρκους»

Οι δυνάμεις της ιρακινής σιιτικής παραστρατιωτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι αναμένουν τη διαταγή του πρωθυπουργού του Ιράκ για να επιτεθούν στα τουρκικά στρατεύματα που έχουν στρατοπεδεύσει εδώ κι ένα χρόνο κοντά στην πόλη Μπασίκα, βόρεια της Μοσούλης.
Ο υπαρχηγός της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, Αμπού Μάχντι Μουχαντίς, δήλωσε την Τρίτη ότι η παρουσία των τουρκικών στρατευμάτων στην επαρχία της Νινευή (βορειοδυτικό Ιράκ) θεωρείται παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ.
Αποστολή της Χασχντ Αλ Σαάμπι είναι η προστασία της πόλης Ταλ Αφάρ, δυτικά της Μοσούλης, και ο έλεγχος του δρόμου μεταξύ Μοσούλης και Συρίας ώστε να αποκοπούν οι τζιχαντιστές που βρίσκονται μέσα στην πολιορκημένη μεγαλούπολη και να μην μπορούν να διαφεύγουν προς τη Ράκα της Συρίας.
Ο ίδιος επίσης αποκάλυψε ότι οι δυνάμεις των σιιτών πολιτοφυλάκων αναμένουν εντολή του πρωθυπουργού του Ιράκ για να επιτεθούν στις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή της Μπασίκα, βόρεια της Μοσούλης.
Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα τα ξημερώματα η Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι καταδίκασε τις δηλώσεις Ερντογάν για τα ελληνικά νησιά, ότι δηλαδή κάποτε ήταν τουρκικά [διαβάστε εδώ].