κα Λαγκάρντ. Το λάθος και το δίκιο της


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΘΥΜΗΘΗΚΕ η Γαλλία τον Νίγηρα και το δράμα της, η κα Λαγκάρντ τα παιδάκια του και τους έλληνες. Και ξέχασε τι κάνουν οι Γάλλοι, εδώ και 1-2 αιώνες…σεβόμενοι τα δικαιώματα των μαύρων της Αφρικής. Δεν υπήρξαν εκεί ποτέ προτεκτοράτα, δεν άκουσε κάτι για το Γαλλικό Κονγκό, δεν υπέπεσε στην αντίληψή της πως οι φυλές αλληλοσφάζονται γιατί το θέλουν τ’ αφεντικά-συμπατριώτες της που ορίζουν τους ανθρωποφάγους αρχηγούς στον «θρόνο» τους. Κι όταν ήρθε η αυτοδιάθεση και η λευτεριά; Και πάλι αυτοί (οι συμπατριώτες
της) τους όριζαν και τους ορίζουν, όπλιζαν αντάρτες να σφάξουν τους απέναντι και τους έχει η ιστορία «ξεχάσει». Άγγλοι, Γάλλοι Πορτογάλοι έσφαζαν δια χειρός μαύρων και τώρα τους συμπονούν δια γλώσσης Λαγκάρντ.
ΤΙ άλλο συμπληρώνει την αστοχία της κυρίας για την Ελλάδα και τους έλληνες; Το στοιχείο του παραλληλισμού και της σύγκρισης. Απ’ τη μια ο Νίγηρας με την (σεβαστή του) ιστορία κι απέναντι η Ελλάδα των 3.5000 χρόνων, με την ιστορία της να μην τη διαμορφώνουν οι Γάλλοι.
ΩΣΤΟΣΟ, έχει και τρίτο σκέλος η συνέντευξη της κυρίας. Συνιστά στους έλληνες να πληρώνουν τους φόρους και την Ελλάδα να’ ναι σωστή στη φορολογική της νομοθεσία και πρακτική. Εδώ, βέβαια, έχει δίκαιο και της…επιτρέπουμε την παρέμβαση. Κι αν σήκωσε σκόνη η δήλωσή της, είναι γιατί μας «έθιξε». Στο λεπτό σημείο και στη χοντροκοπιά της φοροδιαφυγής μας. Κι αν υπάρχει έλληνας που δεν σπεύδει στον φοροτεχνικό του για κόλπα και κολπάκια παράνομης φοροδιαφυγής, θα μας το πουν τα άδεια-χρεοκοπημένα ταμεία και οι αγανακτισμένοι του δημοσίου που (προ)πληρώνουν μέχρι δεκάρας.
ΚΑΝΕΝΑΣ έλληνας δεν κάνει απέχει απ’ το δημοφιλές σπορ της φοροδιαφυγής κι όλοι τους συναποτελούν την πυραμίδα της εθνικής μας ντροπής. Κι αν την ψάξεις σκανάροντας τους φοροκλέφτες απ’ την κορυφή της, φτάνεις στη βάση του…μάγκα που φοροέκλεβε για το πρώτο τραπέζι πίστα στο σκυλάδικο. Απ’ τον βαπορά που δεν μπορείς να τον στριμώξεις, μέχρι τον καφετζή που δεν τον ενοχλείς, για την εύνοια και την ψήφο του.
ΓΙΑ δεκαετίες ανεχόμαστε τη φοροκλοπή, πληρώνουν οι συνεπείς για τους φοροκλέφτες καλύπτοντας τη διαφορά και, μόλις μας το υπενθύμισε (και) η κα Λαγκάρντ που έχει και κάποιο «έννομο συμφέρον», μας κακοφάνηκε σφόδρα και την πήραμε παραμάζωμα. Ως περήφανοι, σύγχρονοι (κάθε επιπέδου) έλληνες της κομπίνας και της αρπαχτής, της φοροκλοπής και της…υποκρισίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια