Το ΠΑΣΟΚ σε ρόλο… συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ


Η αλήθεια που εκστόμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πικρή. Δεν παύει όμως να είναι… αλήθεια. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του μετα-παπανδρεϊσμού, έχει απωλέσει πλήρως, και πιθανότατα μη αναστρέψιμα την πολιτική ηγεμονία του στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Και εξελίσσεται, με γοργούς ρυθμούς σε μια ακόμη… συνιστώσα της Κουμουνδούρου. Μετατρέπεται σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαπίστωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος ήρθε πρώτος σε σταυρούς στη Β’ Αθηνών, τη μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας και της Ευρώπης στην αναμέτρηση της 6ης Μαϊου, αποτελεί αυτοεπιβεβαιούμενη πραγματικότητα, την οποία ασπάζονται και τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Δεν είναι άλλωστε τυχαία η πρωτοφανής… μετοίκηση στελεχών, παραγόντων και απλών ψηφοφόρων του “βαθέως” ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Ούτε φυσικά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ που… ξέμεινε στην Ιπποκράτους (και απειλείται με έξωση των γραφείων του), αδυνατεί να συσπειρωθεί, και να διεκδικήσει μια καλύτερη εκλογική τύχη στην αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου.
Γι’ αυτό και η επομένη των εκλογών θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Περισσότερο ακόμη και από το πόσο εύκολα και σύντομα θα σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, η προσοχή θα είναι στραμμένη στο ΠΑΣΟΚ. Και στην αγωνία του να αποφύγει την αυτοδιάλυση.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Η "αυτοεπιβεβαιούμενη" διαπίστωση του Μητσοτάκη είναι αυτοαναιρούμενη απο το γεγονός οτι μόνο εντελώς ηλίθιοι, εκ φύσεως είτε εκ γήρανσης θα πάνε να ψηφισουν ΠΑΣΟΚ.
    Αντίθετα, ο "ενιαίος δικομματισμός" που είχε χωρίσει τόσα χρόνια σε 2 χέρια τους ψηφοφόρους του, τώρα τρώει σφαλιάρες και από το αριστερό και το δεξί, λίγο μετά που ένωσε τα χέρια του σαν τελευταία λύση, με την κυβέρνηση Παπαδήμιου. Η μισή εκλογική δύναμη της ΝΔ που χάθηκε, ποιανού συνιστώσα είναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αποφύγετε τις ύβρεις για να μην αναγκαζόμαστε να διαγράφουμε.Είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης και του διαλόγου