ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ Β.ΕΒΡΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΕΡΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ


Άλλη μια περιοδεία ολοκλήρωσε στον Β.Έβρο ο Κυριάκος Γεροντόπουλος. Βρέθηκε στον Κυπρίνο, Κόμαρα, Ελιά και Καβύλη κάθισε στα καφενεία, αλλά και σε σπίτια με πολλούς συντοπίτες του και συζήτησε την τρέχουσα επικαιρότητα και τα γνωστά διλήμματα των εκλογών του Ιουνίου.
Περπάτησε επίσης την κεντρική αγορά του
Διδυμοτείχου και του Σουφλίου, ακούγοντας τους καταστηματάρχες να του παραθέτουν τα προβλήματα που απασχολούν τον μικρό και μεσαίο επαγγελματία, την οικονομική ασφυξία που νιώθουν, την πίεση των διπλανών αγορών, Βουλγαρίας και Τουρκίας και την προβληματική συνεργασία με τράπεζες αλλά και τους κρατικούς μηχανισμούς.
Η υπερψήφιση της Ν.Δ. αποτελεί για τους περισσοτέρους μονόδρομο ελπίδας και σωτηρίας μαζί, στη δύσκολη διαδρομή που περνά η Ελλάδα μας.

Σε συχνή ερώτηση που τίθεται για το χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων που υποσχόμαστε. Απαντάμε:
Δεν μπορούμε να το κάνουμε άμεσα! Αλλά μπορούμε να το προγραμματίσουμε από τώρα, εφ’ όσον χτυπήσουμε, στο μεταξύ, αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή. Να ξεκινήσουμε με τη μείωση του φορολογικών συντελεστών των Νομικών προσώπων στο 15%.  Πράγμα που θα αποτελέσει αληθινή επανάσταση στην Ελλάδα...Γιατί θα φέρει νέες επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας.
-- Φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων. Όπως έκανε το Βέλγιο και η Ιταλία. Με θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό θα φέρει ρευστότητα που τόσο χρειαζόμαστε.
-- Κι ακόμα, οριστική τακτοποίηση αυθαιρέτων με χωροταξικό σχεδιασμό, ώστε να είναι απόλυτα σύννομο. Οι άνθρωποι θα πάρουν κανονικούς τίτλους στα χέρια τους. Και θα μπορούν να ανακατασκευάσουν το ακίνητό τους, να το πουλήσουν, να το κληρονομήσουν, να το βάλουν εγγύηση για δάνειο. Η περιουσία τους θα αποκτήσει αμέσως οικονομική αξία.
Μιλάμε για πάνω από 600 χιλιάδες κτίσματα. Που μπορούν να αποφέρουν μέσα σε τέσσερα χρόνια, 9 δισεκατομμύρια το λιγότερο! Και να λήξει οριστικά, μια εκκρεμότητα που ταλαιπωρεί εκατομμύρια πολίτες και το κράτος για δεκαετίες.
-- Θα αντικαταστήσουμε το περιβόητο «χαράτσι», με ένα ενιαίο νόμο για ακίνητη περιουσία όπως το ΕΤΑΚ. Το νέο ΕΤΑΚ θα είναι πιο δίκαιο, πιο ελαφρύ για όλους και πιο αποδοτικό για το κράτος.
Χώρια που το χαράτσι έβλαψε και τις εισπράξεις της ΔΕΗ…

Οι αντικειμενικές αξίες δεν θα αυξηθούν! Πολύ περισσότερο που τώρα οι εμπορικές αξίες έχουν πέσει χαμηλότερα από τις αντικειμενικές…

Πρέπει να αναπνεύσει η Μεσαία Τάξη που συντρίβεται από τους φόρους!
Μην ξεχνάμε: Η Ελλάδα είναι χώρα νοικοκυραίων!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια