Δημοπρατείται η Κάντιλακ του Σπύρου Κυπριανού (video)


Η Αρχιεπισκοπή ενδιαφέρεται να αγοράσει την Κάντιλακ του τέως πρόεδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, η οποία θα πουληθεί σε πλειστηριασμό για παλιοσίδερα.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος φαίνεται να βρίσκεται η Κάντιλακ του δεύτερου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας
Σπύρου Κυπριανού, που βρίσκεται στις κρατικές αποθήκες με σκοπό να πωληθεί στις 6 Ιουνίου σε δημόσιο πλειστηριασμό.
Το πρωί η κάμερα του Αντέννα επισκέφθηκε το χώρο όπου φιλοξενείται η ιστορική Κάντιλακ.
Ανάμεσα στους δέκα ενδιαφερόμενους που βρίσκονταν στις κρατικές αποθήκες μετα τη δημοσιοποίηση της πώλησης της Κάντιλακ στο Φιλελεύθερο ήταν και ο διευθυντής του εργαστηρίου συντήρησης αρχαίων εικόνων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Πατήρ Δημοσθένης Δημοσθένους: «Υπάρχει απόφαση να δημοπρατηθεί ένα ιστορικό αυτοκίνητο για την Κύπρο, το αυτοκίνητο του αειμνήστου προέδρου της Δημοκρατίας Σπυρίδωνος Κυπριανού,το οποίο φαίνεται και ως τύπος αυτοκινήτου είναι από τα τελευταία αυτοκίνητα που έβγαλε η φημισμένη Αμερικάνικη εταιρεία και ως αυτοκίνητο σχετίζεται με την ιστορία της Κύπρου και μας ενδιαφέρει και ως εκκλησία.
Ο Αντέννα ζήτησε σχόλιο και από τον υιό του Σπύρου Κυπριανού, Μάρκο, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος Σπύρου Κυπριανού: «Η αλήθεια είναι ότι είχαμε ενημερωθεί από το Υπουργειο Οικονομικων και το εξετάσαμε και σαν οικογένεια και σαν ίδρυμα Σπύρου Κυπριανού εάν έχει καμιά ιστορική συναισθηματική αξία και καταλήξαμε ότι δεν έχει. Ο πατερας μου έχει συνδεθεί πολύ περισσότερο με άλλο αυτοκίνητο το οποίο μάλιστα χρησιμοποιείται ακόμα.»
Μπορεί τα σημάδια του χρόνου να είναι εμφανή στην Κάντιλακ, ωστόσο δεν μπορούν να σβήσουν την ιστορία που κουβαλάει,και τις αναμνήσεις από τους παλαιότερους.
Πληροφορίες του Αντέννα αναφέρουν ότι πέραν από την Αρχιεπισκοπή ενδιαφέρον επέδειξαν και ιδιώτες για να την εκθέτουν σε μουσείο με ιστορικά αυτοκίνητα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια