Η Ελλάδα απειλεί ακόμη και την Κίνα, τονίζει το Bloomberg ...

Η Ελλάδα αποτελεί σοβαρή απειλή για τη διεθνή ευημερία, παρότι αποτελεί μόλις το 0,4% της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg, εκτιμώντας πως, σύμφωνα με επενδυτές, οι μέρες της Ελλάδας στο ευρώ είναι... μετρημένες.

«Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να προκαλέσει κρατικές χρεοκοπίες στην Ευρώπη καθώς και bank runs, πιστωτική κατάρρευση και ύφεση που θα οδηγούσε σε περαιτέρω εξόδους από το ευρώ», υπογραμμίζει το

δημοσίευμα, συμπληρώνοντας πως το παγκόσμιο εμπόριο και οι χρηματοοικονομικοί δεσμοί σημαίνουν ότι ο πόνος δεν θα περιοριστεί στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της JP Morgan εάν η οικονομία της ευρωζώνης πληγεί κατά 1%, τότε μπορεί να επηρεάσει κατά 0,7% οποιαδήποτε άλλη οικονομία. Συγκεκριμένα, οι χώρες με εξαγωγές, από τη Βρετανία και την Κίνα, θα πληγούν και η Ρωσία θα έρθει αντιμέτωπη με τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου.

Το ευρώ θα μπορούσε να υποχωρήσει κάτω από τα 1,20 ευρώ και ο Stoxx 600 Banks Index θα έπεφτε κάτω από τις 110 μονάδες σε σχέση με τις 123 που είναι σήμερα, σύμφωνα με τη BofA Merrill Lynch.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια