ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ

Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Φερών το Σάββατο 24-10-2015 διοργανώθηκε εκδήλωση προς τιμήν του δασκάλου Ιωσήφ Νικολαϊδη που εκτός από δάσκαλος ήταν ο πολύγλωσσος και αυτοδίδακτος μουσικός που έγραψε οπερέτες, θεατρικές παραστάσεις, δημιούργησε την Φιλαρμονική των Φερών και αυτά και πολλά άλλα μουσικά δρώμενα τα παρουσίαζε με τους μαθητές του στις σχολικές εκδηλώσεις.

Την εκδήλωση οργάνωσε ο Σύλλογος Φεριωτών της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Φερών και συγκέντρωσε μαθητές του αείμνηστου δασκάλου από όλη την Ελλάδα που θυμήθηκαν με νοσταλγία και συγκίνηση, τραγούδησαν και ερμήνευσαν αποσπάσματα από δύο οπερέτες, τις οποίες είχαν ερμηνεύσει πριν από 55 χρόνια.

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Φερών παραβρέθηκαν και προσφώνησαν ο Αντιδήμαρχος Φερών κ. Γκότσης Νικόλαος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φεριωτών της Θεσσαλονίκης κ. Καραδέδου Ειρήνη, ο κ. Καραδέδος Γεώργιος, ο γιός του αείμνηστου δασκάλου Γεώργιος Νικολαϊδης και όλα τα εγγόνια και οι νύφες του, και πολλοί μαθητές του Ιωσήφ Νικολαϊδη από όλη την Ελλάδα που μας συγκίνησαν και άνοιξαν ένα παράθυρο ελπίδας στηριγμένο στο προσωπικό μεράκι τον μόχθο και την έμπνευση ενός και μόνο δημιουργικού ανθρώπου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια