Μουζάλας: Ζητάμε χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών, λόγω του προσφυγικού

Η Ελλάδα έχει θέσει στους εταίρους της το θέμα χαλάρωσης των αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών ως αντιστάθμισμα για το βάρος που σηκώνει λόγω της προσφυγικής κρίσης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, στον απόηχο της άτυπης συνόδου κορυφής όπου η Αθήνα συμφώνησε να δημιουργήσει 50.000 θέσεις προσωρινής φιλοξενίας.

«Η άλλη πλευρά ακούει», σημείωσε ο κ. Μουζάλας, διευκρινίζοντας όμως δεν γνωρίζει ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των συζητήσεων.

Απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της συνόδου της Κυριακής, ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως υπό τις παρούσες συνθήκες, και με δεδομένες τις πιέσεις που δέχτηκε η χώρα μας, το αποτέλεσμα ήταν καλό.

Ο κ. Μουζάλας υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά απέκρουσε την ιδέα δημιουργίας ενός προσφυγικού στρατοπέδου 50.000 έως 60.000 στην Αττική, που θα ήταν επιπλέον των 30.000 προσωρινών θέσεων υποδοχής που σχεδιάζει η ελληνική πλευρά. «Αντ’ αυτού, αποσπάσαμε τις 20.000 θέσεις επιδότησης ενοικίου», προσέθεσε.

Ερωτηθείς για το αν οι εν λόγω θέσεις θα είναι πραγματικά προσωρινές, ο κ. Μουζάλας δεν απάντησε δεσμευτικά, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό είναι «ζήτημα δυναμικής» που θα επιδιώξει η Ελλάδα, ώστε να γίνεται αποτελεσματικά και γρήγορα ο διαμοιρασμός προσφύγων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Πάντως, διαβεβαίωσε ότι δεν βλέπει «έκρηξη» προσφύγων στην Αθήνα, παρά μόνο σε κάποιο ακραίο σενάριο – παραδείγματος χάριν «αν βομβαρδίσουν τη Δαμασκό» – όπου όμως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί.

Ο κ. Μουζάλας επανέλαβε πάντως πως επιδίωξη της ελληνικής πολιτικής είναι η λύση να μην αναζητηθεί στην Ελλάδα, αλλά στην Τουρκία, η οποία είναι η πραγματική πύλη εισόδου στην Ευρώπη.
http://ysterografa.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια