ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΙΣΕ ΓΙΑ ΕΚΠΥ

Εν όψει της εφαρμογής νέου κανονισμού παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΕΚΠΥ – ΕΟΠΥΥ), στα πλαίσια της διαβούλευσης και των παρατηρήσεων που μας ζητήσατε, σας καταθέτουμε την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, η οποία ζητούμε να ενσωματωθεί στον νέο κανονισμό. Συγκεκριμένα, στο άρθρο 8, μετά την προτελευταία παράγραφο (Δεν αποζημιώνονται εξετάσεις …..), ζητούμε να μπει η εξής προσθήκη:
«Σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σε ορισμένες ειδικότητες, στα όρια ενός Καλλικρατικού Δήμου, στους ασφαλισμένους που εξετάζονται από μη συμβεβλημένο Ιατρό, αποδίδεται η δαπάνη που αντιστοιχεί στην εξέταση που πραγματοποιήθηκε. Η εξόφληση της δαπάνης γίνεται σύμφωνα με την αμοιβή των συμβεβλημένων ιατρών για την ίδια εξέταση και ιατρικές πράξεις, μετά από κατάθεση των σχετικών παραστατικών».
Θεωρούμε, ότι λόγοι ισότητας των Ελλήνων πολιτών (ίδιες εισφορές στην επικράτεια πρέπει να αντιστοιχούν στις ίδιες παροχές) επιβάλλουν την υιοθέτηση αυτής της πρότασης του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, η οποία άλλωστε έχει ήδη εγκριθεί από την Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και αποτελεί πλέον μέρος του διεκδικητικού πλαισίου του Π.Ι.Σ.
Είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.
.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΡΝΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια