«Τελειωμένος» ο Ερντογάν – Ο Ομπάμα στηρίζει και εξοπλίζει τους Κούρδους

Ο υπουργός Αμύνης των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, δήλωσε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν την πίεση στην ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσηςΙσλαμικό Κράτος, την πόλη Ράκα της Συρίας, επενδύοντας στην επιτυχία των τοπικών συριακών κουρδικών και αραβικών δυνάμεων, αναφερόμενος στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον νεοσυσταθέντα δημοκρατικό στρατό στη Συρία που έχει κορμό τους σοσιαλιστές Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ.
Ο Άστον Κάρτερ εξήγησε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης Ομπάμα θα εστιάσει σε τρία «Ρ» για να καταστρέψει το Ισλαμικό Κράτος.
«Το πρώτο «Ρ» είναι η Ράκα, η «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Έχουμε ξεκαθαρίσει εδώ και κάποιο καιρό ότι χρειάζεται να συνεχίσουμε την πίεση στη Ράκα, και στο τέλος θα υποστηρίξουμε τις μετριοπαθείς συριακές δυνάμεις που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος και έχουν πετύχει εδαφικά κέρδη κοντά στη Ράκα», είπε ο Κάρτερ.
Οι ΗΠΑ επενδύουν στις επιτυχίες που είδαν, των τοπικών συριακών αραβικών και κουρδικών δυνάμεων, που απελευθέρωσαν την Κομπάνι, την Τελ Αμπιάντ και τη Χασάκα από το Ισλαμικό Κράτος.
«Ενώ η προηγούμενη προσέγγισή μας ήταν να εκπαιδεύουμε και να εξοπλίζουμε πλήρως νέες δυνάμεις εκτός Συρίας πριν τις στείλουμε στη μάχη, η νέα μας προσέγγιση είναι να συνεργαστούμε με «τσεκαρισμένους» ηγέτες ενόπλων ομάδων που ήδη μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος», είπε αναφερόμενος στις κουρδικές και αραβικές δυνάμεις που μάχονται στη Συρία.
Οι ΗΠΑ θα παράσχουν εξοπλισμό και εκπαίδευση και θα υποστηρίξουν τις πολεμικές επιχειρήσεις με αεροπορικές επιδρομές.
Οι ΗΠΑ επίσης σχεδιάζουν και νέες χερσαίες αποστολές ειδικών δυνάμεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, παρόμοιες με την επιχείριση διάσωσης και απελευθέρωσης αιχμαλώτων των τζιχαντιστών στο Ιράκ που έγινε σε συνεργασία με τους Κούρδους Πεσμεργκά.
«Αυτό πιθανώς να συμπεριλαμβάνει και επιχειρήσεις στη Ραμάντι, που είναι το δεύτερο «Ρ» [η Ραμάντι είναι πόλη του Ιράκ]».
«Το τρίτο και τελευταίο «Ρ» είναι οι επιδρομές [raids]», είτε αεροπορικές είτε χερσαίες, κατέληξε ο Κάρτερ.
Με άλλα λόγια. Με απλά λόγια. Οι Αμερικανοί είναι αποφασισμένοι να υποστηρίξουν τους Κούρδους της Συρίας και τους Άραβες συμμάχους τους παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες -σε καθεστώς απόλυτης αλαζονικής τρέλας- βομβάρδισε τους Κούρδους συμμάχους των ΗΠΑ στο έδαφος της Συρίας, ενώ δεν δίστασε σε νεώτερες δηλώσεις του να κατηγορήσει τη Δύση ότι υποστηρίζει τους τρομοκράτες, εννοώντας ως τέτοιους τους σοσιαλιστές Κούρδους.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει χάσει εντελώς το παιχνίδι στη Συρία, έχοντας καταφέρει να βάλει απέναντί του Αμερικανούς και Ρώσους. Το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 1ης Νοεμβρίου θα μας δείξει και τι θα ακολουθήσει μέσα στην ίδια την Τουρκία πλέον.
tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια