Τσίπρας: Αισθάνομαι ντροπή..."Ως Έλληνες. γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά..."

Ως Έλληνες. γνωρίζουμε τι σημαίνει προσφυγιά. Να μην ξαναζήσουμε στιγμές σαν τις χθεσινές να μην επιτρέψουμε το Αιγαίο να μην γίνει θάλασσα-νεκροταφείο. Να κρατήσουμε μια στάση υπευθυνότητας που συνάδει με τις αξίες της Ευρώπης, που τείνει να τις χάσει», κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην "Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή", περιγράφοντας με τους πιο δραματικούς τόνους την ανθρώπινη τραγωδία στη θάλασσα του Αιγαίου.
Ζήτησε «να μην τροφοδοτούμε φοβικά αντανακλαστικά». «Δεν είναι...
ζήτημα που προσφέρεται για ασκήσεις αντιπολιτευτικής ρητορικής. Θέτει υπαρξιακά ζητήματα για την Ευρώπη», σημείωσε.

Να μην γίνουμε φρούραρχοι της Ευρώπης, είπε. «Οφείλουμε να εξηγήσουμε το πρόβλημα στην Ευρώπη με ανθρωπιστική και αλληλέγγυα στάση», τόνισε.

 Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρώτιστο καθήκον είναι το ανθρωπιστικό. Παράλληλα, συνεχάρη τα μέλη της ακτοφυλακής, που σώζουν ανθρώπινες ζωές.

«Νιώθω ντροπή για την ανικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει το ανθρώπινο δράμα, αλλά και για το επίπεδο της συζήτησης, που αφορά την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα», ανέφερε επίσης ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, έκανε λόγο για αδυναμία της Ευρώπης να υπερασπιστεί τις αξίες της.


Έκανε λόγο για ευθύνη των δυτικών κυβερνήσεων που για να αναδείξουν γεωπολιτικά συμφέροντα προκάλεσαν τραγικές συνέπειες...
http://nonews-news.blogspot.gr/2015/10/blog-post_4890.html#more

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια