Κατάθεση αναφοράς από τον Αν. Δημοσχάκη για την υποστελέχωση του Γυμνασίου Δικαίων

Αναφορά για την κατάθεση εγγράφου συνέταξε ο Βουλευτής Αν. Δημοσχάκης στην Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής δράσης του, σχετικά με έγγραφο της κας Μαρίας Γκουγκουσκίδου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ, αναφορικά με τις ελλείψεις που παρατηρούνται στο Γυμνάσιο Δικαίων σε καθηγητές.
Συγκεκριμένα, αναφέρονται οι υπέρμετρες ελλείψεις στο τελευταίο Γυμνάσιο στα σύνορα της χώρας, το Γυμνάσιο Δικαίων, καθώς, ενώ έχει περάσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους, το Γυμνάσιο Δικαίων του Δήμου Ορεστιάδας δεν διαθέτει προσωπικό για να διδάξει τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας, των Μαθηματικών, της Βιολογίας, της Γεωγραφίας και των Αγγλικών.έγγραφο του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ν. Έβρου αναφορικά με θέματα ενδιαφέροντός τους που θίγονται στο επικείμενο Πολυνομοσχέδιο.

Επισυνάπτεται το αντίστοιχο έγγραφο.

ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας
και Θρησκευμάτων
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στους βουλευτές του Ν. Έβρου

Μεγάλες οι ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Δικαίων

Έχει περάσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα από την έναρξη του σχολικού έτους και το Γυμνάσιο Δικαίων του Δήμου Ορεστιάδας παρουσιάζει πολύ μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές. Οι μαθητές του Γυμνασίου Δικαίων δεν έχουν ακόμη αρχίσει να διδάσκονται τα μαθήματα της Φυσικής, της Χημείας, των Μαθηματικών, της Βιολογίας, της Γεωγραφίας και των Αγγλικών.
Ελλείψεις βέβαια, δυστυχώς, παρουσιάζουν τα περισσότερα σχολεία του Δήμου Ορεστιάδας όπως και όλης της χώρας, οι ελλείψεις όμως φαίνεται να αυξάνονται όσο απομακρύνεται κανείς από τα κέντρα. Όταν λοιπόν μιλάμε για το τελευταίο γυμνάσιο στα σύνορα της χώρας, το Γυμνάσιο Δικαίων, τα κενά αυτά φτάνουν στο υψηλότερο επίπεδο.
Ένα μήνα και πλέον από την έναρξη του σχολικού έτους, για ακόμη μια χρονιά, αναρωτιόμαστε γιατί στα δικά μας παιδιά, που μεγαλώνουν στην ύπαιθρο, σε απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές, δεν αναγνωρίζεται το δικαίωμα να απολαμβάνουν ίσο τουλάχιστον επίπεδο εκπαίδευσης με τα παιδιά των αστικών κέντρων.
Και πώς μπορεί η πολιτεία να χρησιμοποιεί φράσεις και έννοιες, όπως «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» όταν, εκτός των άλλων, αδιαφορεί και υποβαθμίζει ακόμα και την εκπαίδευση που παρέχεται στα σχολεία της υπαίθρου, διώχνοντας έτσι και τους τελευταίους νέους που απέμειναν και οι οποίοι είναι αναγκαίοι για οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.
Για άλλη μια φορά διαμαρτυρόμαστε για τις μεγάλες ελλείψεις καθηγητών στο Γυμνάσιο Δικαίων και ζητάμε την άμεση κάλυψη των κενών, έτσι ώστε να αναπληρωθούν όσο είναι δυνατόν πιο σύντομα οι χαμένες διδακτικές ώρες.

Ορεστιάδα 19 Οκτωβρίου 2015
Μαρία Γκουγκουσκίδου
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια