Είναι μακρά η ανάκαμψη; Σκάσε και υπόγραφε !

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Μια γυναίκα όταν λέει ίσως... εννοεί ναι! Η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου όταν λέει διαφωνούμε με την Τρόικα εννοεί ότι έχουν χάσει τη φωνή τους και ακούνε μόνο αυτά που τους λέει ο πρωθυπουργός μας κος Τομσεν! Βαρεθήκαμε το ίδιο παραμύθι κάθε φορά πριν υπογράψουν τα πάντα όλα! 
Μου θυμίζει τον Κώστα Χατζηχρήστο όταν έπαιζε μοναδικά το Ζήκο, το μπακαλόγατο και ήθελε να μαλώσει δήθεν με το Ριζο!
- Μαλώνεις ρε ;; Μαλώνεις ; Πες ότι μαλώνεις να πεθάνεις! Μαλώνω έλεγε ο Ριζος! Και αυτός φώναζε στη Μαρίκα Νέζερ: -Κράταμε κόντρα κυρά μου να μαλώνω!!
 Έτσι κάπως διαμορφώνεται και η κατάσταση στην κυβέρνηση! Κάνει πως μαλώνει με την Τρόικα, η Τρόικα κάνει πως διαφωνεί πάρα πολύ, και θα .. υποχωρήσει σε πολλά θέματα! Ενώ έχουν συμφωνήσει τι θα υπογράψουν! Νταβαντούρι να γίνεται να φαινόμαστε λιγάκι ηρωες! Και από έξω ο σπιτονοικοκύρης της Ελλάδας, Ο Σόιμπλε να τα λέει στα ίσια! Αν δεν θέλετε βοήθεια δεν σας τη δίνουμε με το ζόρι! 
Τι να κάνει και η κυβέρνηση; Να πάει σε εκλογές με αδειανά ταμεία; Τι να παίξει τώρα; Τον δον Κιχώτη που πάλευε με τους ανεμόμυλους, όταν τόσα χρόνια έκανε όλα τα χατίρια στους δανειστές μας; Ας αφήσουν λοιπόν τις δήθεν διαφωνίες, τα δήθεν πλεονάσματα και τις δήθεν ιστορίες επιτυχίας! 
 Η παντοκρατορία της Γερμανίας και η αλαζονεία της έχει φτάσει στο κατακόρυφο! Καλά οι Ευρωπαίοι προσκυνάνε από το πρωί μέχρι το βράδυ την Καγκελαρία! Αλλά έφτασαν στο σημείο να απειλούν ολόκληρη Ρωσία χωρίς να νοιάζονται ακόμα και να τους κλείσουν τις βάνες απο το φυσικό αέριο! 
Ο πόλεμος είναι εδώ, οι Γερμανοί έχουν ξαναρθεί και εισβάλουν με άλλο τρόπο πλέον, έχουν καταλάβει την Ευρώπη και όχι μόνο, είτε το έχουν καταλάβει οι λαοί της είτε όχι! 
 Είναι δύσκολα τα πράγματα και ο λαός μας κάνει ότι μπορεί για να ανταποκριθεί , αλλά ας μην μας ξεφτιλίζουν εντελώς! Εντάξει δεν πιστέψαμε τα παραμύθια περί πλεονάσματος, αλλά όχι να θέλουν να μας πείσουν ότι είναι μέτρο για την ανόρθωση της οικονομίας μας να βάλουν τα φάρμακα στα σουπερμάρκετ! Πέρα απο τη φτώχια μας και την ανεργία μας είναι να σε πιάνει και μια εθνική στεναχώρια! 
Να έρχεται μέσα στη χώρα σου ο κάθε ανθύπατος και να καθίζει στο τραπέζι πρωθυπουργούς και υπουργούς και να ζητάει να μειωθούν οι επιδοτήσεις για τα δρομολόγια για τα άγονα νησιά, να κοπούν φάρμακα και μισθοί, να ελευθερωθούν οι απολύσεις; Αν δεν μπορείς να πεις ένα όχι στην απόλυτη ξεφτίλα που ζητάνε , δεν αναρωτιέσαι για το ρόλο σου και τι κανείς εσύ σε μια θέση υπουργού η πρωθυπουργού; Έστω δεν νοιάζεσαι λιγάκι για την υστεροφημία σου; Κάντε τέλος πάντων τι έχετε να κάνετε, αλλά ένα πράγμα να ξέρετε! Και νίκη στις εκλογές και Τρόικα στο σβέρκο μας δεν μπορούν να πάνε παρέα ! Θα το δείξουν καθαρά και οι κάλπες! Τον λαό πλέον δεν μπορείτε να τον πάτε τσάρκα σε ποτάμια και Ελαιώνες! Για πλάκα το έλεγε ο Σακελάριος, «θα σας εξαφανίσουμε!», και σεις κοντεύετε να το κάνετε πράξη!
Θόδωρος Γαλανοπουλος 

kapistri

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια