Κούλογλου: Τα 6 δις της Τουρκίας για τους πρόσφυγες να δοθούν στην Ελλάδα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Στέλιος Κούλογλου στην δημοσιογράφο Ασπασία Βούζη και τον ρ/σ της ΕΡΤ3 102FM, αναφέρθηκε στην αλλαγή των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ μετά από την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και τις ευρύτερες εξελίξεις στη περιοχή.

Ο ευρωβουλευτής του Σύριζα υπογράμμισε ότι το ζήτημα της θανατικής ποινής αποτελεί την λυδία λίθο των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ και πιθανή επαναφορά της θα δυσχεράνει οποιαδήποτε συμφωνία με την ΕΕ, Πρόσθεσε ότι σε κάθε περίπτωση η μείωση των προσφυγικών ροών οφείλεται περισσότερο στο κλείσιμο των συνόρων παρά στην τουρκική κυβέρνηση και τα 6 δις που προβλέπει η ισχύουσα συμφωνία,  "καλύτερα θα ήταν να πηγαίνανε στην Ελλάδα ή και στην Ιταλία. Άλλωστε το  βάρος των προσφύγων το σηκώνει κυρίως η Ελλάδα”.

Στο ερώτημα αν ο Σύριζα θα εγκαταλείψει την ομάδα της Ευρωαριστεράς για την Σοσιαλδημοκρατία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο  κ. Κούλογλου δήλωσε ότι “δεν υπάρχει κανένας λόγος να ενταχθούμε και να γίνουμε μέλος ενός στρατοπέδου που έχει χάσει τις αξίες του. Ο στόχος της αριστεράς είναι να συνεργαστεί με τη σοσιαλδημοκρατία ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα που έχουμε υποστεί στον Νότο από τις πολιτικές της λιτότητας¨.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=fvSW9ONVv8o