Aqua Aerobic, ελκυστική άσκηση στο νερό

ο aqua aerobic είναι κατάλληλο και αποτελεσματικό για τη βελτίωση της ευλυγισίας, της στάσης του σώματος και της ελαστικότητάς του.
Η βασική διαφορά της άσκησης στο νερό με τη συμβατική είναι η «χαμηλή βαρύτητα» που υπάρχει κάτω από το νερό, η οποία σε βοηθά να καταπονείς λιγότερο τις αρθρώσεις και τους μυς σου. Επιπλέον, οι παλμοί μέσα στο νερό μειώνονται κατά περίπου 10 το λεπτό, πράγμα που σημαίνει ότι με λιγότερο κόπο μπορείς να πετύχεις τα ίδια αποτελέσματα στο σώμα σου.
Το βάρος σου, όταν εκτελείς ασκήσεις μέσα στο νερό, είναι μικρότερο από το πραγματικό σου λόγω της άνωσης. Αυτό είναι σημαντικό αν είσαι υπέρβαρη, αντιμετωπίζεις ορθοπεδικά προβλήματα ή ακόμη και σε περίπτωση εγκυμοσύνης, καθώς έτσι δεν επιβαρύνεις το μυοσκελετικό σου σύστημα.
Τα σημεία του σώματος που βρίσκονται μέσα στο νερό, λόγω της αντίστασης που δημιουργεί το νερό, σφίγγουν γρηγορότερα, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται οι πόντοι στις προβληματικές περιοχές. Η πίεση που ασκείται στην επιδερμίδα σου, λειτουργεί σαν μασάζ και είναι ό,τι καλύτερο για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, αλλά και των φλεβικών προβλημάτων των κάτω άκρων.
Όταν ασκείσαι σε εξωτερικό χώρο, ο οργανισμός σου προσπαθεί να μειώσει τη θερμοκρασία που έχει αυξηθεί στο σώμα σου λόγω της άσκησης. Μέσα στο νερό η θερμοκρασία του νερού αντισταθμίζει αυτήν του σώματος.
Είναι συνδυασμός ασκήσεων ενδυνάμωσης και αερόβιας γυμναστικής, οι οποίες διαδέχονται ένα 5’ περίπου ζέσταμα με τρέξιμο στο νερό, βάδισμα, αλματάκια, κινήσεις εμπρός- πίσω κ.λπ. Οι ασκήσεις δε διαφέρουν πολύ από τις κλασικές της αεροβικής και μπορούν να συνδυαστούν με διάφορα αξεσουάρ νερού. Ξεκινάς από τα ρηχά και έπειτα προχωράς στα πιο βαθιά ανάλογα με τις συστάσεις του personal trainer.
Κάτω από το νερό μπορείς να τεντώνεις τα χέρια και τα πόδια σου σε βαθμό που ούτε καν θα ονειρευόσουν μέσα σε ένα πιο κλειστό χώρο, έχοντας ακόμη πιο θεαματικά αποτελέσματα, ενώ η απουσία κραδασμών σε κρατά ασφαλή από καταπόνηση αρθρώσεων και προβλημάτων στη σπονδυλική στήλη.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι περίπου 30′- 45′.
πηγή:medidiatrofi.gr