Νέα «πυρά» Μιχελάκη κατά Κυριάκου για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ

Πτυχές πολιτικού παρασκηνίου, «γαλάζιας» απόχρωσης, που αναδεικνύουν τις«υπόγειες» διασυνδέσεις μεταξύ των όψιμων υπερασπιστών του Γεωργίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) φέρνει στο φως, με ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, ο Γιάννης Μιχελάκης στο pressroom.gr.
Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Επικρατείας του κόμματος, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις γύρω από τις αιτίες που εξωθούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο να… γειώνει την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, γράφει ένα ιδιαιτέρως αιχμηρό κείμενο για την υποστήριξη που παρείχε ο Στέφανος Μάνος στον Ανδρέα Γεωργίου. 
Προβαίνοντας σε μία πλήρη χαρτογράφηση της «γαλάζιας» ανθρωπογεωγραφίας, ανάμεσα στον Στέφανο Μάνο, τον πρόεδρο της Ν.Δ. και τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, ο κ. Μιχελάκης αναφέρει:
«Δεν μας εξέπληξε καθόλου η στήριξη Μάνου στον Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Θα λέγαμε ότι η δήλωση υποστήριξης -που ακολούθησε αυτήν του κ. Σκυλακάκη- μάλλον άργησε. Όσο για το περιεχόμενό της, αναμενόμενο! Ο κ. Μάνος μεταξύ άλλων ζητά «να βρεθεί τρόπος να ακυρωθεί αμέσως η δίωξη και να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεωργίου».
Θυμίζουμε ότι ο κ. Μάνος στέλεχος της ΝΔ και υπουργός κυβερνήσεών της, διαγράφηκε από αυτήν και ίδρυσε κόμμα με «κέρατα» (Φιλελεύθεροι, με σήμα τον ταύρο). Στη συνέχεια συνεργάστηκε ξανά με τη ΝΔ. Πιο μετά, ανέστειλε τη λειτουργία του κόμματός του (αυτού με τα κέρατα) και το 2004 με χάρη που θα ζήλευε και ολυμπιακός αθλητής της ενόργανης γυμναστικής, συμπεριλήφθηκε ως ανεξάρτητος στην 3η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΠΑΣΟΚ. Τα τελευταία χρόνια, δεν έχει σημασία πόσα ακριβώς, ασχολείται με τη «Δράση» και κάνει παρέα με τον κ.Τζήμερο και τον κ.Σκυλακάκη (άλλος φίλος του κ. Γεωργίου ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν, όπως είπαμε, να τον στηρίξει).
Ο κ. Μάνος δεν ξέχασε τους πολιτικούς του φίλους, που τον περιμάζεψαν από τα πολιτικά αζήτητα. Στην περίπτωσή μας ως φίλος νοείται ο κ. Γεωργίου και ο άνθρωπος που χάρισε στον κ. Μάνο την, προτελευταία από τις παραπάνω, πολιτική του στέγη. Σωστά καταλάβατε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Οι δύο «φίλοι» του κ. Μάνου βρέθηκαν στην ανάγκη και ο καλός φίλος Στέφανος ήταν εκεί, με όσες δυνάμεις και απήχηση έχει το προφίλ του στο Facebook και στην πολιτική, να απαιτήσει «να ακυρωθεί αμέσως η δίωξη και να ζητηθεί δημόσια συγγνώμη από τον κ. Γεωργίου».
Όλα βρίσκουν την εξήγησή τους σιγά-σιγά…