Ο Μητσοτάκης συμμάχησε με τους υβριστές του Καραμανλή - Βράζει η βάση της ΝΔ

Οργή στη Νέα Δημοκρατία για τη συμμαχία του Μητσοτάκη με τους εχθρούς του πρώην πρωθυπουργού

Ενώ στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας εντείνονται οι αντιδράσεις, ο Κυρ. Μητσοτάκης παραμένει… συνεπής (και σταθερός) στην «ομερτά» σχετικά με την υπόθεση του πρώην προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου. Αποφεύγει συνειδητά (βάσει σχεδίου;) να τοποθετηθεί δημόσια και με σαφήνεια σε ένα μείζονος σημασίας για την παράταξη ζήτημα, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι προσφέρει κάλυψη σε ένα πρόσωπο το οποίο κατηγορείται για πράξεις που απέβησαν σε βάρος της χώρας.
Ταυτόχρονα, με τη στάση του αυτή ο κ. Μητσοτάκης συμπλέει με «ορκισμένους εχθρούς» (και υβριστές) του Κ. Καραμανλή, όπως ο Γ. Παπανδρέου, ο Β. Βενιζέλος, ο Στ. Θεοδωράκης, ο Στ. Μάνος κ.ά. Γεγονός που, όπως είναι φυσικό, ανεβάζει το «θερμόμετρο της οργής» των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό και πιστεύουν ακράδαντα ότι με την παραποίηση των στοιχείων του ελλείμματος του 2009, πέραν των άλλων, επιχειρήθηκε η απαξίωση (συκοφάντηση) του κ. Καραμανλή και της τότε κυβέρνησης. Η όλη υπόθεση διχάζει τη Νέα Δημοκρατία και η συνέχεια αναμένεται εξίσου θερμή, δεδομένου ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο. Θεωρείται βέβαιο ότι, αν ο Ανδρέας Γεωργίου καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, η θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολη, καθώς οι αντιδράσεις της καραμανλικής πτέρυγας θα οξυνθούν.
Αιχμές για τη στάση του κ. Μητσοτάκη διατύπωσε εκ νέου ο αντιπρόεδρος της Βουλής Ν. Κακλαμάνης, χαρακτηρίζοντας λανθασμένη την επιλογή να μην τοποθετηθεί δημόσια η Νέα Δημοκρατία για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Περισσότερο αιχμηρός ήταν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου, ο οποίος τόνισε ότι με τις πράξεις του ο Ανδρέας Γεωργίου εξυπηρέτησε συγκεκριμένες σκοπιμότητες της τότε κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και έκανε λόγο για βαρύτατες ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. «Ο Ανδρέας Γεωργίου έσκαψε τον λάκκο της ΝΔ, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να ρίξει μέσα σ’ αυτόν τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. Έκπληκτος δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Αδαμόπουλος με το ότι «η ΝΔ δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση» για το θέμα, ενώ «θα έπρεπε να το κάνει σημαία της». Πρόσθεσε, δε, ότι τα παραποιημένα στοιχεία του ελλείμματος «ήταν το πάτημα για να έρθουν τα Μνημόνια και οι συνέπειές τους». 
Σε ανάλογο κλίμα και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ν. Βαλεργάκης (υποστηρίχθηκε από τη ΝΔ), ο οποίος σε δήλωσή του ζήτησε να χυθεί άπλετο φως, προκειμένου να πληροφορηθούν οι πολίτες τι ακριβώς συνέβη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που ήταν η αρχή για τα Μνημόνια και τα δεινά που υπέστη ο ελληνικός λαός.
Παρά τις κλιμακούμενες αντιδράσεις, ο κ. Μητσοτάκης δεν προτίθεται να μεταβάλει την τακτική που έχει επιλέξει και τηρεί μέχρι σήμερα, με το… επιχείρημα ότι δεν επιθυμεί να παρέμβει στο έργο της Δικαιοσύνης. Στην πραγματικότητα αυτό που ισχύει, σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, είναι ότι πιστεύει πως δεν υφίστανται σοβαροί λόγοι για τη δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου και ότι δεν υπήρξε καμία αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος. Συνεργάτες του μάλιστα… προβλέπουν ότι τελικά ο κ. Γεωργίου δεν πρόκειται να καταδικαστεί. 
Από την άλλη, αποτελεί πάγια άποψη του κ. Μητσοτάκη ότι η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ειδικά την τελευταία διετία (2007 - 2009), υπέκυψε στον πειρασμό των παροχών και των αλόγιστων δαπανών, που είχαν συνέπεια τη σημαντική αύξηση του ελλείμματος. Στελέχη της παράταξης επιμένουν ότι η στάση του κ. Μητσοτάκη δεν εδράζεται στα ακριβή στοιχεία της υπόθεσης, αλλά έχει «αφετηρία» το… αντικαραμανλικό μένος που –εμφανώς– τον διακατέχει.

Γ. Ζ.
Παρόν
periodista.gr