Πεταλωτής: Παραμένει άλαλος ο Καραμανλής

Ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Πεταλωτής μίλησε στον ΣΚΑΙ αναφορικά με το το δημοσίευμα του Βήματος, σύμφωνα με το οποίο η απατή της απογραφής του 2004, και όχι οι υπολογισμοί της ΕΛΣΤΑΤ το 2009, οδήγησε την Ελλάδα στο μνημόνιο.

«Είναι παράδοξο να διώκονται αυτοί που αποκατέστησαν το κύρος χώρας και να επιβραβεύονται αυτοί που με πλαστά στοιχεία εξαπατούσαν τις ευρωπαϊκές αρχές και τους έλληνες πολίτες. Λιθοβολούν μια κυβέρνηση που προσπαθούσε στηρίξει τη χώρα, λοιδορώντας τον τότε πρωθυπουργό» είπε, αναφερόμενος στον Γιώργο Παπανδρέου.

«Αν αποφεύγονταν όλα αυτά σήμερα θα είχαμε βγει από την κρίση» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κινήματος.

Παράλληλα, επεσήμανε: «Οι κύριοι Τσίπρας και Σαμαράς εκλέχθηκαν με αντιμνημονιακό χαρακτήρα και ‘‘η υπόθεση αντιμνημόνιο’’, όχι απλώς έχτισε πολιτικές καριέρες, αλλά δημιούργησε πρωθυπουργούς, με αποτέλεσμα να έρχονται χειρότερα μνημόνια και ενώ είμαστε στον ένατο χρόνο κρίσης να μην έχουμε προοπτική εξόδου»

Ο κ. Πεταλωτής εξαπέλυσε πυρά και εναντίον του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας ότι «δυστυχώς είναι άλαλος και δεν μίλησε για την πιο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα». Ανέφερε μάλιστα ότι «όταν είδε πως χάνει την εξουσία, θυμήθηκε να γίνει σοβαρός πρωθυπουργός».

Εκτίμησε δε, ότι «κάποιοι από τους συνεργάτες του προσπαθούν να τον επαναφέρουν για να διασώσουν την πολιτική τους καριέρα».

Στο όνομα της αποκατάστασης μιας τάξης στα ΜΜΕ γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών, παρατήρησε εξάλλου ο Γιώργος Πεταλωτής για την αδειοδότηση των καναλιών.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν γίνεται καμία προσπάθεια αντιμετώπισης της λεγόμενης διαπλοκής, αλλά μοίρασμα της τράπουλας στο χώρο των ΜΜΕ με τρόπο που παραβιάζει τις δημοκρατικές αρχές. Ο κ. Πεταλωτής έκανε δε λόγο για απόπειρα εξόντωσης ορισμένων καναλιών από την κυβέρνηση.