Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στο Champions League;

Δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport έρχεται να ανατρέψει όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το Champions League, καθώς όπως αποκαλύπτεται από το 2018 και μετά ενδέχεται να υπάρξουν συνταρακτικές αλλαγές σχετικά με την είσοδο των ομάδων στους ομίλους της διοργάνωσης.
Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η UEFA, θέλοντας να ικανοποιήσει τις εμπορικότερες ομάδες της Ευρώπης που προγραμμάτιζαν να δημιουργήσουν τη δική τους λίγκα, σκέφτεται να προσαρμόσει τη διοργάνωση στα μέτρα των ισχυρών.
Το σχέδιο που αποκαλύπτει η ιταλική εφημερίδα, προβλέπει να δίνονται από τέσσερα εισιτήρια για κάθε ένα από τα τέσσερα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, το αγγλικό, το ισπανικό, το γερμανικό και το ιταλικό. Μάλιστα και οι τέσσερις ομάδες από τα πρωταθλήματα αυτά θα περνούν απ' ευθείας στους ομίλους.
Οι τρεις ομάδες από κάθε χώρα θα προκύπτουν βάσει βαθμολογίας, ενώ θα δίνεται και από ένα εισιτήριο σε ομάδες βάσει ιστορικότητας. Το τελευταίο μέτρο θα ισχύσει προκειμένου να εξυπηρετούνται ομάδες όπως η Μίλαν, η Ίντερ, η Λίβερπουλ, η Γιουνάιτεντ κ.ά. που δεν καταφέρνουν να βρίσκονται κάθε χρόνο στη διοργάνωση.
Σε πρωταθλήματα μεγάλης δυναμικότητας, όπως το γαλλικό, το πορτογαλικό και το ρωσικό θα δίνονται από δύο εισιτήρια που θα οδηγούν στους ομίλους, ενώ ακόμη τέσσερα-πέντε εισιτήρια για τους ομίλους θα δίνονται στις χώρες που βρίσκονται πιο ψηλά στην κατάταξη της UEFA, όπως ισχύει τώρα για την Ουκρανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και την Τουρκία.
Οι υπόλοιπες πέντε-έξι θέσεις που θα μένουν κενές για τη συμπλήρωση των 32 ομάδων που θα συμμετέχουν συνολικά στη φάση των ομίλων, θα προκύπτουν μετά από τη διεξαγωγή play off, στα οποία θα μετέχουν 50 ομάδες.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, πλέον θα είναι πολύ δύσκολο για μια ομάδα από την Ελλάδα να φτάσει στους ομίλους, δεδομένης και της χαμηλής κατάταξης της χώρας μας στη βαθμολογία της UEFA.
Bάσει των παραπάνω δηλαδή προκύπτει ότι 16 θέσεις στους ομίλους θα προκύπτουν από τα τέσσερα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ακόμη έξι από τα πρωταθλήματα που ακολουθούν σε ισχύ, ενώ οι τελευταίες δέκα θέσεις θα καλύπτονται από τους πρωταθλητές των πρωταθλημάτων των χωρών που έχουν την καλύτερη βαθμολογία και μέσω play off.
Πηγή: contra.gr