Σεπτέμβριος έκπληξη για τον τουρισμό της Λέσβου - Πλημμύρισε η Μυτιλήνη Τούρκους τουρίστες

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 20160 σχόλια

Ατέλειωτες ουρές σχηματίζονται από τις αρχές του μήνα στο τελωνείο του Αϊβαλί από Τούρκους τουρίστες που επιλέγουν τη Λέσβο για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Τα δρομολόγια από τη Μυτιλήνη προς την απέναντι ακτή είναι συνεχή και μεταφέρουν καθημερινά από το Αϊβαλί 1800 Τούρκους τουρίστες. Σύμφωνα με ταξιδιωτικό πράκτορα που ειδικεύεται σε ταξίδια Τούρκων τουριστών στη Μυτιλήνη κ. Άρη Λαζαρή, όσο πλησιάζουμε προς τα μέσα Σεπτεμβρίου και την θρησκευτική εορτή "κουρμάν μπαϊράμ" η κινηση θα αγγίξει ίσως και 7.000 Τούρκοι παραθεριστές. 


H Τουρκική κυβέρνηση θέλοντας να ενισχύσει τις διακοπές Τούρκων πολιτών στα παράλια που δοκιμάσθηκαν φέτος το καλοκαίρι από τις τρομοκρατικές ενέργειες αλλά και από το πραξικόπημα που εκδηλώθηκε στη γειτονική χώρα στις 15 του περασμένου Ιουλίου, έδωσε στη γιορτή του "κουρμάν μπαϊράμ" χαρακτήρα μίνι διακοπών για όλους - όπως γίνεται στην Ελλάδα με τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου. Κλείνοντας υπηρεσίες και δίνοντας άδειες σε όλους από την περασμένη Παρασκευή 9 μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου. Ακόμα και την έναρξη της σχολικής χρονιάς που κανονικά ξεκινούσε αύριο μετέθεσε για την άλλη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. 

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κάτοικοι μεγαλουπόλεων να μετακινηθούν προς τα παράλια και πολλοί από αυτούς να περάσουν στα Ελληνικά νησιά για ολιγοήμερες μεν πλην άκρως τονωτικές για τη χειμαζόμενη τουριστική κίνηση στο νησί, διακοπές.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του υπ.Τουρισμού και ο ΕΟΤ προωθούν από τον Αύγουστο με έκτακτες ειδικές ενέργειες προβολής το νησί της Λέσβου στην γειτονική Τουρκία, προκειμένου να μετριαστούν οι απώλειες λόγω του πραξικοπήματος του Ιουλίου.
Αποτέλεσμα εικόνας για wtcint lesvos

Πιο ειδικά μετά την επίσκεψη του καναλιού World Travel Channel Turkey στη Λέσβο το διάστημα 19-25 Ιουλίου, στο πλαίσιο press trip που διοργανώθηκε από τον ΕΟΤ και το Γραφείο ΕΟΤ Τουρκίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είναι εδώ και ένα μήνα περίπου στον «αέρα» με 13λεπτο αφιέρωμα στη Λέσβο.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα προβάλλεται στην Τουρκία μέσω του δικτύου TURKSAT σε 14 εκατομμύρια νοικοκυριά καθώς και στο διεθνές δίκτυο του καναλιού στην αγγλική γλώσσα μέσω του δικτύου MONACOSAT σε 20 εκατομμύρια νοικοκυριά στις χώρες ΜΕΝΑ (χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής). Μπορείτε να δείτε το όμορφο βίντεο για τη Λέσβο, στο link: http://www.wtcint.com/lesvos/ 
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger