«Δεν δεχόμαστε παράγκες ή συμμορίες»...

Η πρώτη παρουσία του Γιώργου Βασιλειάδη σε αγώνα της Εθνικής με την ιδιότητα του υφυπουργού Αθλητισμού αποδείχθηκε...
«γούρικη» αφού η ελληνική ομάδα κατόρθωσε να πάρει «χρυσό» βαθμό από τη Βοσνία ενάντια στη ροή του αγώνα.

Παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του υπουργού Νίκου Παππά ο κ. Βασιλειάδης έστειλε μήνυμα κάθαρσης στο ποδόσφαιρο.

«Ήταν πολύ ωραίο παιχνίδι και το ευχαριστηθήκαμε. Το θέμα είναι να καταλάβει ο κόσμος ότι το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο όπως πήγε το παιχνίδι. Η Πολιτεία είναι εδώ, θα κάνει το καθήκον της και θα στηρίξει το υγιές κομμάτι», υπογράμμισε.

«Όλος ο αθλητισμός είναι γιορτή, αλλά έχουμε κάνει το ποδόσφαιρο θέμα της δικαιοσύνης και του κοινού ποινικού δικαίου. Επειδή φτάσαμε στο σημείο μηδέν, ελπίζω ότι δεν έχει παρακάτω. Από εδώ και στο εξής μπαίνουμε σε άλλη μέρα», συμπλήρωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Ο υφυπουργός ρωτήθηκε για τη συνεργασία με τον προκάτοχό του και νυν υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή.

«Εμείς θα βάλουμε τους κανόνες μέσα στο γήπεδο και εκείνος στον τομέα της δικαιοσύνης, ενώ υπάρχει και το κομμάτι της δημόσιας τάξης. Ακόμη έχουμε πολλά βήματα και είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε όλα. Δίνουμε το μήνυμα πως φαινόμενα του παρελθόντος δεν θα γίνουν ανεκτά. Η Πολιτεία δεν δέχεται "παράγκες" ή συμμορίες, που έχουν φτάσει το ποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο», απάντησε.

Τέλος, μιλώντας για τα «θέλω» του πρωθυπουργού επί του θέματος, όπως αυτά εκφράστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη για το ποδόσφαιρο, ο κ. Βασιλειάδης δήλωσε: «Μας είπε ότι δεν κάνουμε πίσω, προχωράμε για την εξυγίανση και την κανονικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τσίπρας σε Σκίμπε:  «Είσαι ο καλύτερος Γερμανός φίλος μου»

Ο πρωθυπουργός μίλησε για λίγα λεπτά με τους ποδοσφαιριστές, τους οποίους συνεχάρη για τη μεγάλη προσπάθειά τους στα τελευταία λεπτά. Αγκάλιασε, μάλιστα, τον σκόρερ Γιώργο Τζαβέλλα και συνεχάρη τους διεθνείς.

Μιλώντας στον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μίκαελ Σκίμπε, του είπε μεταξύ άλλων: «Είσαι ο καλύτερος Γερμανός φίλος μου», για ν' απαντήσει ο Γερμανός κόουτς: «Μη νομίζεις, στη Γερμανία ο κόσμος σε συμπαθεί περισσότερο από όσο μπορείς να φανταστείς».

Το κλίμα ήταν ευχάριστο στη συνάντηση και ο Βασίλης Τοροσίδης είπε στον πρωθυπουργό: «Τώρα που έρχεται ο Ομπάμα, δώστου πρόεδρε τα χαιρετίσματά μου κι επίσης ζήτα του να βοηθήσει μπας και μειωθεί το ελληνικό χρέος», για να απαντήσει, χαμογελώντας, ο Αλέξης Τσίπρας: «Μην ανησυχείς, θα το βάλουμε κι εμείς γκολ στο 93'»...

efsyn.gr