Ποιοι θα παραβρεθούν στο δείπνο με τον Ομπάμα στο Προεδρικό

Αρκετά θα είναι τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στο δείπνο που παραθέτει το βράδυ της Τρίτης ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμή του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στο προεδρικό μέγαρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι αναμένεται να καθίσουν περίπου 130 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των περίπου 50 μελών της αμερικανικής αποστολής. Σημειώνεται πως στο δείπνο δεν θα παραστούν επιχειρηματίες από τις δύο πλευρές.
Όπως αναφέρεται στο πρωτόκολλο, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας, του προέδρου των ΗΠΑ και του Πρωθυπουργού, παρών θα είναι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Από το υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να παραβρεθούν οι παρακάτω:
  • Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς,
  • Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,
  • Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος,
  • Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου και
  • Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
Αξίσει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με το πρωτόκολλο, μπορούν να παραβρεθούν οι διατελέσαντες πρώην Πρωθυπουργοί (Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμμένος, Β. Θάνου) και οι πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας (Χρ. Σαρτζετάκης, Κ. Παπούλιας, Κ. Στεφανόπουλος).
Στο δείπνο θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσηςο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις, πρυτάνεις πανεπιστημίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να υποδεχθεί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Επιπροσθέτως, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν από την προεδρία πως δεν είναι εφικτό να παραστούν στο δείπνο, εξαιρουμένου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Επίσης, στο δείπνο δεν μπορούν τελικά να παρευρίσκονται και οι σύζυγοι των προαναφερθέντων, εξαιτίας της απουσίας της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα.