Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια Grow Greek Tourism on line σε Ξάνθη και Δράμα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια ‘’Grow Greek Tourism Online’’ σε Ξάνθη και Δράμα. Μία πρωτοβουλία της Google σε συνεργασία με Υπ. Τουρισμού, το ΣΕΤΕ, και τον ΕΟΤ που την υποστήριξε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ζήτησε την επέκταση του προγράμματος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Προηγήθηκαν, σεμινάρια σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Θάσο. Συνολικά τα παρακολούθησαν πάνω από 300 τοπικοί επιχειρηματίες, ενώ πολλοί επέλεξαν και την πρόσθετη διαδικτυακή ενημέρωση.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κος Μιχάλης Αμοιρίδης δήλωσε:
‘’Η Περιφέρεια, το προηγούμενο διάστημα δημιούργησε όλα αυτά τα εργαλεία που απαιτούνται για μία σύγχρονη διαδικτυακή προβολή, παράλληλα προχώρησε σε δράσεις διαφήμισης μέσω του διαδικτύου σε χώρες στόχους του εξωτερικού. Τα θετικά αποτελέσματα που διαπιστώθηκαν στην επισκεψιμότητα οφείλονται κατά ένα μέρος και σε αυτή τη δράση. Επίκαιρο είναι ότι το διάστημα αυτό είναι σε εξέλιξη καμπάνια της Περιφέρειας στη Τουρκία και συγκεκριμένο στόχο να ενημερωθεί το κοινό της Κωνσταντινούπολης για τις δυνατότητες που έχουμε στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και τη χειμερινή περίοδο.
Είναι δεδομένο ότι το διαδίκτυο έχει σημαντικό μερίδιο στην σύγχρονη επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα στον κλάδο του τουρισμού και τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα αποτελούν ισχυρό εργαλείο, εφόσον όμως χρησιμοποιούνται με το σωστό στρατηγικό σχεδιασμό-στόχευση ώστε τελικά να έχουν τα μέγιστα επιθυμητά αποτελέσματα.  Είναι συνεπώς σημαντικό ο ιδιωτικός τομέας, η κάθε επιχείρηση και ιδιαίτερα οι μικρομεσαίες που αποτελούν και την πλειοψηφία στην περιοχή μας, να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνονται ώστε να αυξηθεί το μερίδιο τους στην αγορά αλλά και να προσελκύσουν νέους πελάτες. ‘’


Οι προσπάθειες ενημέρωσης και επιχειρηματικής δικτύωσης από την Περιφέρεια ΑΜΘ προς επαγγελματίες του τόπου μας θα συνεχισθούν παράλληλα με τις δράσεις προβολής και προώθησης που έχουν σχεδιασθεί.