Νίκος Νικολόπουλος : «Υπάρχει έτοιμο σχέδιο Νόμου από το 2011 για το διαδίκτυο και το ηλεκτρονικό έγκλημα, αλλά ο κ. Ρουπακιώτης μόνο εάν τον «πατήσει» η Τρόικα στο «λαιμό» θα υπογράψει και θα το φέρει στην Βουλή;»


«Ενώ υπάρχει έτοιμο νομοθετικό πλαίσιο από το 2011 για  την προστασία από το διαδίκτυο  και την προστασία  των ανθρώπων από αξιόποινες πράξεις που τελούνται  μέσω του διαδικτύου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτης, όχι μόνο δεν το αξιοποιεί, αλλά και ουσιαστικά δεν απαντάει στις ερωτήσεις που του έχω απευθύνει, αποδεικνύοντας ότι μάλλον δεν κάνει τίποτα… αν δεν τον πατήσει η τρόικα στο λαιμό»
Αυτό τόνισε ο Βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, κατά την χτεσινή παρουσία του στην ιδρυτική του συνέλευση του Συλλόγου «Ενεργών Πολιτών για την προστασία από το ηλεκτρονικό έγκλημα» που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Ο τ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε να επαναφέρει το συγκεκριμένο θέμα στη Βουλή, απευθύνοντας πλέον την ερώτηση απευθείας στον Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά.

Όπως εξηγεί ο τ. Υφυπουργός Εργασίας, είναι πάμπολλοι οι Έλληνες που μπορούν να προσφύγουν στην δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσουν την τιμή και την υπόληψή τους, γιατί υπάρχει νομοθετικό κενό σχετικά με τις αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο του 2011, ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης συνέστησε Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, με αντικείμενο τον εξορθολογισμό των διατάξεων που αφορούν το ηλεκτρονικό έγκλημα, καθώς και των διατάξεων που αφορούν περιπτώσεις αναγκαίας άρσης του απορρήτου. Η Επιτροπή κατήρτισε σχέδιο νόμου και το κατέθεσε στον τότε Υπουργό Δικαιοσύνης από το Νοέμβριο του 2011.
Δυστυχώς όμως από τότε αγνοείται  η τύχη του.

«Από τις 3/12/12 περιμένω να απαντήσει στην εθνική αντιπροσωπεία ο… ευαίσθητος Υπουργός της κυβερνώσας Αριστεράς, ο οποίος όμως αυτή την φορά προτίμησε ενδεχομένως να σιωπήσει.
Οι μορφές του ηλεκτρονικού εγκλήματος πολλαπλασιάζονται όμως, με θύματα τους πολίτες και ειδικότερα τη νεολαία.
Πολύ περισσότερο, στις μέρες μας παρατηρούμε να στήνεται μέσω του διαδικτύου το σύγχρονο παρακράτος, που στοχεύει να πλήξει και να ακυρώσει προσωπικότητες και συνειδήσεις, αναδεικνύοντας παράλληλα πρόσωπα και καταστάσεις που στην ουσία εξυπηρετούν τα ίδια, διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Οφείλουμε να κόψουμε από τη ρίζα το νέο “παράσιτο” λοιπόν και να μην το αφήσουμε να καταστεί νέα  γάγγραινα για τον τόπο» σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος, προσθέτοντας ότι από το 2001 υπεγράφη από 26 Υπουργούς Ευρωπαϊκών Κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η Συνθήκη της Βουδαπέστης, η οποία όμως δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στο εθνικό Δίκαιο.

«Έχω καταθέσει σχετικές ερωτήσεις σε τρεις διαφορετικές κυβερνήσεις και οι απαντήσεις που δέχθηκα έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι στεγνές, υπηρεσιακές και  δείχνουν την παντελή έλλειψη ενδιαφέροντος και πολιτικής βούλησης για να δοθεί λύση. Γι’ αυτό και απευθύνω νέα ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, με την ελπίδα να δώσει εντολή στον διορισμένο Υπουργό, χωρίς να χρειαστεί να τον πατήσει η τρόικα στο λαιμό, να απαντήσει στα ερωτήματά και να μας πει, τι γίνεται με εκείνο το νομοθέτημα, αν και πότε θα το καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή, και τέλος οφείλει να πληροφορήσει τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη πόσα πλήρωσε, εάν η Νομοπαρασκευαστική ήταν αμειβόμενη…» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια