ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Καταλαβαίνω τι επιδιώκει ο Ε. Βενιζέλος… Ας καταλάβει και ο ίδιος όμως ότι ο λαός καταλαβαίνει…»

ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κίνημα:  «Κακοστημένη παράσταση που θα έχει κακό τέλος»

Ο Βουλευτής και συντονιστής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος, Νίκος Νικολόπουλος, ερωτώμενος σχετικά με τις εξελίξεις για τη «λίστα Λαγκάρντ», δήλωσε τα εξής:

«Τραγωδία ή κωμωδία, η παράσταση που επί μήνες παρακολουθούμε, έχει κακή σκηνοθεσία και κακούς ηθοποιούς, ενώ σίγουρα θα έχει και κακό τέλος για όλους τους συντελεστές της.

Ο λαός καταλαβαίνει πολύ καλά τι συμβαίνει.
Δεν πείθεται από τις δικαιολογίες του κ. Παπακωνσταντίνου, αλλά θυμάται και τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου, ότι ο ίδιος σταμάτησε την έρευνα γιατί κατά τον κ. Διώτη, η λίστα δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί.
Ο λαός θυμάται, επίσης, ότι ο κ. Βενιζέλος ανακάλυψε εκ των υστέρων την - αλλοιωμένη - λίστα μέσα σε ένα στικάκι στο γραφείο του. Και θυμάται, πως αντί να το στείλει απευθείας στη Δικαιοσύνη, το έστειλε στο Μαξίμου, το οποίο με την σειρά του ανέλαβε τον ρόλο του… ταχυδρόμου.

Οι κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος υπήρξαν τα πρώτα βιολιά των κυβερνήσεων που οδήγησαν την Ελλάδα στο βάραθρο της κρίσης και των μνημονίων. Και ο κ. Βενιζέλος εξακολουθεί και σήμερα να υπογράφει ως κυβερνητικός εταίρος τα αβάσταχτα μέτρα κατά του λαού, ενώ καταψηφίζει την σύσταση επιτροπής που θα διερευνήσει το πώς οδηγήθηκε η χώρα στην αγκαλιά της τρόικας.
Τον καταλαβαίνω…
Καταλαβαίνω και γιατί επιδιώκει  όλα τα φώτα να πέσουν μόνο πάνω στην αλλοίωση των στοιχείων της λίστας και ως μοναδικός υπεύθυνος να φωτογραφίζεται ο προκάτοχός του στο υπουργείο Οικονομικών. 
Ας καταλάβει και  ο ίδιος όμως ότι και ο λαός καταλαβαίνει…

Ασφαλώς και τάσσομαι υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την αλλοίωση της λίστας.
Αυτό είναι το ελάχιστο, όμως.
 Το μείζον θα ήταν, σήμερα κιόλας, η Βουλή να αποφασίσει για την επιτροπή που θα διερευνήσει τα πραγματικά αίτια των μνημονίων και να αποκαλύψει όλες τις φανερές ή υπόγειες διαδρομές μιας διακυβέρνησης που προκάλεσε… πολεμικές καταστροφές σε μία χώρα εν καιρώ ειρήνης!

Και παράλληλα, σήμερα κιόλας να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Σήμερα, να ξεκινήσει έλεγχος για τους πολιτικούς, ιδιαίτερα για όσους διαχειρίστηκαν εξουσία τα τελευταία 30 χρόνια, καθώς και για όλους εκείνους που διαχειρίστηκαν ή έλαβαν κρατικό χρήμα, με οποιοδήποτε τρόπο.

Ποιος θα τα κάνει όλα αυτά, όμως;
Η τρικομματική πλειοψηφία που στηρίζει ο κ. Βενιζέλος και στην οποία  προΐσταται ο κ. Σαμαράς;
 Όχι, ασφαλώς. Οι λόγοι είναι ευνόητοι.
Ο λαός καταλαβαίνει… 
Και επειδή καταλαβαίνει, είναι βέβαιο πως ό,τι και να πράξει η κυβέρνηση, η κακοστημένη παράσταση θα κατέβει γρήγορα…».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια