Εμπλοκή Παπακωνσταντίνου στη λίστα Λαγκάρντ!


Στη Βουλή θα διαβιβάσει ο Άρειος Πάγος τη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ στο δελτίο ειδήσεων των 12.00, διαπιστώθηκαν 4 αλλοιώσεις, που παραπέμπουν σε συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.
Τα τέσσερα αυτά ονόματα συνδεόνται με δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, εκ των οποίων ο ένας περιέχει 1.222.000 δολάρια. Ο δεύτερος είναι κλειστός και γι’ αυτό δεν έχει βρεθεί το ποσό.
Οι λογαριασμοί αυτοί συνδέονται με τη σύζυγο συγγενικού προσώπου, που παραπέμπει σε πολιτικό, που είχε διατελέσει πρόσφατα υπουργός του ΠΑΣΟΚ.
Στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί ότι πρόκεται για όνομα «βόμβα» πρώην κορυφαίου υπουργού της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ,  καθώς φέρεται να εμπλέκεται συγγενικό του πρόσωπο με το ίδιο επώνυμο, που προέρχεται από αντίπαλο πολιτικό χώρο. Οι διαρροές αφορούν τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. 
Πάντως όπως ελέχθη χαρακτηριστικά απο εισαγγελικούς κύκλους «κάποιος έβαλε χέρι στην πρώτη λίστα, που στάλθηκε από τη Γαλλία». Οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι δεν υπάρχει άλλη διαφοροποίηση στη δεύτερη λίστα, που παρελήφθη εσχάτως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, αναμένεται να διαβιβάσει το έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του θα το διαβιβάσει στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκο.
http://ysterografa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια