Βαριά υπονοούμενα Παπακωνσταντίνου για Βενιζέλο


Για σκευωρία εις βάρος του, και απόπειρα κατασκευασμένης ενοχής κάνει λόγο ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με συνέντευξη που παραχωρεί στο “Έθνος της Κυριακής”.
Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου και παλαιότερα του Κώστα Σημίτη, που βρίσκεται κατηγορούμενος για “αλλοίωση” της λίστας Λαγκάρντ, και απειλείται ευθέως με παραπομπή σε Ειδικό Δικαστήριο, εφόσον προχωρήσει σε τέτοια απόφαση η Προανακριτική Επιτροπή την οποία θα συστήσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση.
Αρνείται λοιπόν κατηγορηματικά την οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση, “δείχνει” τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη, στον οποίο παρέδωσε τη λίστα Λαγκάρντ, και αφήνει βαριά υπονοούμενα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον είχε διαδεχθεί στο υπουργείο Οικονομικών.
“Δεν αφαίρεσα τα ονόματα συγγενικών μου προσώπων, ούτε κανένα άλλο όνομα. Τα αρχεία που παρέλαβα τα έδωσα στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη. Είμαι πολύ σαφής και απόλυτος σε αυτό. Μα, πως θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο; Ζήτησα δηλαδή μια λίστα από τη Γαλλία για να αφαιρέσω μόνο τους συγγενείς μου; Κανένα άλλο όνομα, έτσι για να μπερδέψω;
Προφανώς πρόκειται για χοντροκομμένη σκευωρία, που στόχο έχει την κατασκευή της δικής μου ενοχής. Και είναι υπερβολικά βολικό για όλους, οι ευθύνες γι’ αυτή την υπόθεση να έχουν ένα και μόνο ονοματεπώνυμο. Δεν αποδέχομαι την κατασκευή ενοχής εκεί που δεν υπάρχει, ούτε να γίνω εξιλαστήριο θύμα σε αυτή την υπόθεση.
Λυπάμαι που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να αποδώσει ευθύνες, πρώτος από όλους, σε μένα προσωπικά. Η σπουδή αυτή μάλλον κάτι δείχνει. Θα ήθελα πάντως να τον διαβεβαιώσω ότι η ιδεολογία και η ηθική μου στάση δεν τίθενται υπό τη δική του κρίση”, σχολιάζει μεταξύ άλλων με νόημα ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
http://ysterografa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια