ΤΕΤΑΡΤΗ 03-04-2013, ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ


η Ασημένια, η Σύρμω, η Άννα, η Ζωή, η Αθηνά, η Λία, η Έλενα
ανοίξαμε φύλλο ! ! ! 
ετοιμάσαμε
"ΧΟΡΤΟΠΙΤΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ", χορτοΠιτάκια ΑΤΟΜΙΚΑ,
πίττα ΓΛΥΚΙΑ,
γέλια, κέφι, ανέκδοτα, τσαχπινιές
τρέλεια,

Επιχειρηματικότητα - Ομάδα ΣυνΕργασίας :
ΟικοΑυτάρκεια - Τοπική Γαστρονομία
.την ερχόμενη ΤΕΤΑΡΤΗ 03-04-2013 και  ΩΡΑ 7-9
ΑΓΡΙΑ ΧΟΡΤΑ
επιλογή, διάλεγμα, μάζεμα, ζεμάτισμα

μάστορας ο κος ΤΑΚΗΣ

  ζοχιές, παπαρούνες, ραδίκια, γλιστρίδα, λάπατα, άγρια σπαράγγια, αντίδια, τσουκνίδες, τα βλίτα, 
που πέραν της εξαιρετικής νοστιμιάς που έχει , κάνει και ένα ωραιότατο ραδικόζουμο που μπορείτε να το πιείτε με λίγο λεμόνι και αν θέλετε και λίγο λάδι.
Στις αγροτικές και ορεινές - χέρσες περιοχές της ΡΟΔΟΠΗΣ ευδοκιμούν πάρα πολλά αγριόχορτα.

Τα περισσότερα παρουσιάζονται με τις βροχές του φθινοπώρου και μέχρι και την άνοιξη-Μάϊο.
Τρώγονται ωμά, βρασμένα ή μαγειρεμένα με διάφορες συνταγές αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ΤΟΠΙΚΗΣ - Θρακιώτικης διατροφής.
Σε μεγάλες πεδινές εκτάσεις υπάρχουν και πολλά αυτοφυή αγρωστώδη.
Στην Ελλάδα δύσκολες περιόδους της ιστορίας, όπως η κατοχή στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, έσωσαν τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, αφού αποτέλεσαν την αναγκαία διατροφική τους λύση.Στην Ελληνική ύπαιθρο υπάρχουν πολλά άγρια φαγώσιμα χόρτα. Πολλοί δεν τα γνωρίζουν εκτός από ένα δυο είδη, που ίσως έχουνε ψωνίσει για να φτιάξουν χόρτα ή πίτες.
Τα άγρια χόρτα που φυτρώνουν στους αγρούς είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή, πολυφαινόλες, ω‐3 λιπαρά οξέα και σε α‐λινολενικό οξύ, συστατικά που συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια