Συμπλοκή χρυσαυγιτών με Αυτόνομο Στέκι στην Ξάνθη (video)


Συμπλοκή μεταξύ 30-35 ατόμων της Χρυσής Αυγής καθώς και περίπου 25-30 αντιεξουσιαστών σημειώθηκε στις 8.40 στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης. 
Η ένταση δημιουργήθηκε όταν ο πυρήνας των στελεχών της Χ.Α. συγκεντρώθηκε για να κάνει πορεία στην πόλη με συνθήματα εναντίον της Τουρκίας. Στο άκουσμα τη είδησης, συγκεντρώθηκε άμεσα μικρός πυρήνας ατόμων από το Αυτόνομο Στέκι που κινήθηκε προς το κέντρο και συναντήθηκε μαζί τους στην Πλατεία.
Μετά από μερικά λεπτά αντεγκλήσεων υπήρξε συμπλοκή, η οποία έληξε σχεδόν άμεσα, με την επέβαση των δυνάμεων της Αστυνομίας. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ένας αντιεξουσιαστής, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.
Στη συνέχεια τα μέλη του Αυτόνομου Στεκιού επέστρεψαν προς το Πανεπιστήμιο ενώ οι χρυσαυγίτες επιχείρησαν να τους ακολουθήσουν. Κινήθηκαν στην οδό Π. Τσαλδάρη προς το Πολυτεχνείο, αλλά μόλις προσέγγισαν το παζάρι, επενέβη η Αστυνομία και τους ανάγκασε να επιστρέψουν πίσω στα γραφεία τους.
Από την πλευρά του αντιεξουσιαστικού χώρου είναι πιθανό ότι συγκεντρώνονται δυνάμεις για να επιδιώξουν νέα συμπλοκή με τη Χ.Α.
xanthipress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια