Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σκοπός του ευρωπαϊκού εγχειρήματος είναι να έχουμε ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη»



Την ώρα που η Ευρώπη και η Ευρωζώνη αντιμετωπίζουν μια βαθιά δομική κρίση, η Ελλάδα πλέον δεν αποτελεί τη θρυαλλίδα των όποιων αρνητικών εξελίξεων και αυτό το πιστώνεται η Κυβέρνηση. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA» και στο δημοσιογράφο κ. Νίκο Μάνεση.

«Η ευρωζώνη αντιμετωπίζει μια βαθιά δομική κρίση που ξεπερνάει τα προβλήματα της Ελλάδας ή της Κύπρου. Αν μετά τις γερμανικές εκλογές δεν υπάρξει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, κυρίως από την πλευρά του ευρωπαϊκού Βορρά, τότε νομίζω ότι οι κρίσεις στην Ευρωζώνη θα είναι επαναλαμβανόμενες και τα πράγματα θα πηγαίνουν προς το χειρότερο και όχι προς το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα δεν αποτελεί πια τη θρυαλλίδα των όποιων ευρωπαϊκών εξελίξεων και αυτό πιστώνεται στην Κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα προβληματισμένος από το βαθύ διχασμό που υπάρχει μεταξύ Βορρά και Νότου, επισημαίνοντας ότι αυτός ο διχασμός θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο το ευρωπαϊκό εγχείρημα, τονίζοντας παράλληλα ότι το οικοδόμημα της Ευρώπης δημιουργήθηκε με σκοπό την ένωσή της και την αποφυγή νέων δεινών που προκάλεσε ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. «Ο σκοπός τότε ήταν να έχουμε μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη. Όλο αυτό το οικοδόμημα έχει αρχίσει να τίθεται εν αμφιβόλω», τόνισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος, τέλος, στη στάση που θα πρέπει να κρατήσει η Ελλάδα μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ανεξάρτητα του τι θα συμβεί στην Ευρώπη, εμείς πρέπει να αποκτήσουμε σοβαρό και φερέγγυο κράτος, αποτελεσματικό για τους πολίτες και  μια ανταγωνιστική οικονομία».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια