ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (1 ΜΑΡΤΙΟΥ)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας, 1 Μαρτίου, όπως έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (ICDO), η οποία μάλιστα για το έτος 2014 είναι αφιερωμένη στην πρόληψη ως στοιχείο του πολιτισμού για μια ασφαλέστερη κοινωνία, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Δήμαρχος κ. Βαγγέλης Λαμπάκης θα ήθελε να ευχαριστήσει τις εθελοντικές εκείνες ομάδες, οι οποίες με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση συμμετείχαν στο πρόγραμμα προληπτικών δράσεων πυροπροστασίας της περσινής χρονιάς και συγκεκριμένα :


Τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν. Έβρου


Την Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Ν. Έβρου


Το Δίκτυο Εθελοντών Δασοπροστασίας Έβρου

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας και των δημοσιονομικών περιορισμών θα είναι αρωγός στη προσπάθεια για μια ορθολογική οργάνωση και αξιοποίηση δυνάμεων και πόρων που θα έχουν ως στόχο την υποβοήθηση του σύνθετου έργου της Πολιτικής Προστασίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά στις παρούσες συνθήκες, αυξάνεται η ευθύνη για συμμετοχή του ίδιου του πολίτη στην λήψη μέτρων πρόληψης ενώ ενισχύεται η σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εθελοντικής δραστηριοποίησης. Οι κοινωνίες μας οφείλουν να είναι θωρακισμένες απέναντι σε ενδεχόμενους κινδύνους και η συμβολή όλων μας είναι πολύτιμη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια