Επίθεση Ιλχάν Αχμέτ σε Παυλίδη. Πόλεμος μέσω ίντερνετ με θέμα τη μειονότητα

Επίθεση στον υποψήφιο της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Γ. Παυλίδη επιχειρεί μέσω του ίντερνετ ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ κατηγορώντας τον για εθχρική στάση και προπαγάνδα απέναντι στη μειονότητα και επαναφέροντας δηλώσεις και φυλάδια που είχαν πρωταγωνιστήσει στις προηγούμενες εκλογές, καλώντας ουσιαστικά τους μειονοτικούς, να αποδοκιμάσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ.
Η επίμαχη ανάρτηση αναφέρει:
«Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Παυλίδης, ο οποίος στηρίζεται από την κ. Σαμαρά, κατά τις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές προκειμένου να ο εκλεγεί ίδιος, είχε ανακοινώσει απευθυνόμενος στους χριστιανούς ψηφοφόρους του το εξής: «…μην ψηφίσετε τον Άρη Γιαννακίδη στον 2ο γύρο, διότι με την εκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα υπάρχουν πάνω από 6 άτομα απ’ την μειονότητα, ενώ αν ψηφίσετε εμάς, τότε θα υπάρξουν μόνο δυο άτομα και εσείς οι χριστιανοί θα εκπροσωπηθείτε από περισσότερους χριστιανούς…».
Αυτή την απίστευτη και υποτιμητική πολιτική προπαγάνδα δεν την ξέχασε και δεν θα την ξεχάσει η μειονότητα. Αυτή η προπαγάνδα που στηρίχθηκε σε θρησκευτική και πολιτιστική διάκριση άνοιξε τεράστιες πληγές στους συμπολίτες της περιοχής μας, μέλη μειονότητας και πλειονότητας. Η υιοθέτηση από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη στον 21ο αιώνα μιας τέτοιας θέσης που στηρίζεται σε διάκριση, απογοήτευσε όχι μόνο τα μέλη της μειονότητας αλλά και πολλούς συμπατριώτες μας απ’ την πλειοψηφία που πιστεύουν στη δημοκρατία και στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το να περιμένουμε από τον λαό μας την υποστήριξη του υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Παυλίδη, ο οποίος στηρίζεται από τον κ. Σαμαρά, τον υπεύθυνο των τεράστιων οικονομικών και πολιτικών πληγών που πλήττουν τα τελευταία 2 χρόνια τον λαό μας, θα σήμαινε τη συναίνεση μας σε αυτή την πολιτική και απάρνηση της ιδίας ιστορικής μνήμης της ιδίας τοπικής κοινωνίας».
Μετά από λίγο ανάρτησε διευκρινίσεις στο προφίλ του στο facebook:
«Στο σημείο της ανακοίνωσης μου που αναφέρεται στον κ. Παυλίδη θέλω να διευκρινήσω για την προστασία όλων των μερών και αποφυγεί παρεξηγήσεων, ότι στον νομό Δράμας καθώς και σε άλλους νομούς της Περιφέρειας τότε, είχαν διανεμηθεί εκατοντάδες έντυπα σε άγνωστο αριθμό ανθρώπων και αυτά τα έντυπα αναπαράχθηκαν σε χιλιάδες και διανεμήθηκαν σε μειονοτικά χωριά όπως Μ. Πιστό κτλ.
Στο υλικό αυτό υπήρχε σαφείς αναφορά στον συνδυασμό του κ. Παυλίδη και εμφανιζόταν ότι η δήλωση αυτή ανήκε στον ίδιο. Εάν ο τώρα ο κ. Παυλίδης το γνώριζε η όχι είναι ένα θέμα το οποίο οφείλει να απαντήσει ο ίδιος. Αυτό το πολιτικό γεγονός ουδέποτε σε διάστημα 3,5 ετών ούτε αναφέρθηκε, ούτε διαψεύσθηκε από τον ίδιο και την παράταξη του, την στιγμή που σε τηλεόραση του Νομού Δράμας ο υποψήφιος της παρατάξεως του επί ώρες δημόσια ανέφερε αυτά που ανακοινώνω στην ανακοίνωση μου.
Εάν οι δηλώσεις αυτές δεν τον αφορούν τον ίδιο τον κ. Παυλιδη και δεν τις αποδέχεται και τότε είχε, άλλα και τώρα έχει το δικαίωμα να τα διαψεύσει. Όσο για τις δηλώσεις στην τηλεόραση των υποψήφιων του δεν ακούσαμε ποτέ από αυτόν να δηλώνει ότι δεν τις αποδέχεται, ούτε τότε ούτε τώρα…

Εμείς θα χαρούμε και θα χαιρετήσουμε την όποια διαφορετική άποψη του κ. Παυλιδη για το καλό της περιοχής μας. Δεν έχουμε σκοπό να θίξουμε κανέναν. Η Δημοκρατική Αριστερά και εγώ προσωπικά δεν έχουμε και δεν είχαμε ποτέ σκοπό να θίξουμε την τιμή κανενός και ιδίως του κ. Παυλίδη. Όμως η αναφορά και ανακοινώσει των πολιτικών μας θέσεων και η αναζήτηση τυχών πολιτικών ευθυνών σε ένα γεγονός που συνέβη είτε έν γνώση είτε έν άγνοια του επικεφαλής του συνδυασμού στα πλαίσια της δημοκρατίας θεωρούμε ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωση μας  Η απόδοση δε ή μη πολιτικών ευθυνών πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας, ότι στις δημοκρατίες, ανήκει μόνο στον ίδιο τον λαό δηλαδή στον αυστηρό κριτή μας…».
xanthipress.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια