Απάντηση Άδωνι σε ερώτηση του Μαρίνου Ουζουνίδη για το νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Με την από 27/02/2014 επίκαιρη ερώτησή μου προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, έθεσα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου το πρόβλημα της δυσλειτουργίας και υποβάθμισης του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, διατυπώνοντας για ακόμη μια φορά το αίτημα όλου του Έβρου για επαναφορά του Νοσοκομείου στην προγενέστερη του κατάσταση, ως νομικά και διοικητικά αυτοτελές νοσηλευτικό ίδρυμα.

Θα χαρακτήριζα την απάντηση του Υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο αίτημα όλων των κατοίκων, τοπικών αρχών και φορέων του Έβρου για την αποσύνδεση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου από το Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, όπως διατυπώθηκε με την υπό συζήτηση επίκαιρη ερώτηση, το λιγότερο "αντίθετη προς την πραγματικότητα". Ο κ. Υπουργός κλείνει τα αυτιά του στις φωνές των κατοίκων για επαρκείς παροχές υπηρεσιών υγείας, υπεραμυνόμενος της λανθασμένης εκ του αποτελέσματος πολιτικής του και της άποψης του ότι η διασύνδεση των δύο νοσοκομείων βοηθάει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Προφανώς, ο κ. Γεωργιάδης δεν θεωρεί σοβαρό το γεγονός ότι το νοσοκομείο που εξυπηρετεί το σύνολο των κατοίκων του Βορείου Έβρου έχει εδώ και πολύ καιρό τρομερές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι οποίες, παρά τις δεσμεύσεις του και στη συγκεκριμένη απάντηση, δεν έχουν καλυφθεί ακόμη και κανείς δεν ξέρει πότε θα καλυφθούν. Από ότι φαίνεται στο βωμό των περικοπών δημοσίων δαπανών , το αναφαίρετο δικαίωμα της υγείας των συμπολιτών μας έρχεται πρώτο στη λίστα.

Θα ήθελα να δηλώσω ότι ως βουλευτής Έβρου, εκφράζοντας τα συμφέροντα και υπηρετώντας τα δικαιώματα των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας όλου του Νομού, θα σταθώ στο πλευρό όλων για να εκπληρώσουμε μαζί το δίκαιο αίτημα της αυτονομίας του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και να δώσουμε λύση στα χρόνια προβλήματα που το ταλανίζουν έτσι ώστε να δοθεί ανάσα στα προβλήματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια