Δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις θα προσφέρει το WhatsApp από τον Απρίλιο

Τη δυνατότητα διεξαγωγής δωρεάν τηλεφωνικών κλήσεων μέσω κινητών τηλεφώνων θα προσφέρει από τον Απρίλιο το WhatsApp, όπως ανακοίνωσε o διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας Γιαν Κουμ.

Μέχρι σήμερα το WhatsApp προσφέρει τη δυνατότητα ηχογράφησης και αποστολής άμεσων μηνυμάτων ήχου, όχι όμως ζωντανών συνομιλιών με τη μορφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

Η δημοφιλής εφαρμογή διαδικτυακής ανταλλαγής μηνυμάτων, φωτογραφιών, βίντεο και ηχητικών αρχείων αγοράστηκε την περασμένη εβδομάδα από το facebook έναντι 19 δισ. δολαρίων.

«Για το voice calling θα χρησιμοποιούμε το ελάχιστο δυνατό εύρος ζώνης και θα το αξιοποιούμε στο έπακρο», είπε ο Κουμ από το βήμα του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη (Mobile World Congress).

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, επισήμανε ότι «δεν θα αλλάξει τίποτα» στα σχέδια του WhatsApp παρά την εξαγορά του από το facebook, τόνισε ότι η εφαρμογή θα παραμείνει λιτή και απλή και δήλωσε ότι σκοπός τους είναι «να φύγουν από τη μέση και να αφήσουν τους ανθρώπους να επικοινωνούν».

H δυνατότητα δωρεάν διεξαγωγής τηλεφωνικών κλήσεων - μέσω του Διαδικτύου - μεταξύ των συνδρομητών της υπηρεσίας θα είναι αρχικά διαθέσιμη σε χρήστες iOS και Android, με τα Windows Phone, τα Blackberry και τα Nokia να ακολουθούν.


cytoday.eu

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια