«Κρεμιέται» από τον «φίλο» του ο Βαρουφάκης – Διαψεύδει τα πάντα

«Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & Διοικητικής Υποστήριξης και προσωπικά ο νυν Γενικός Γραμματέας, δεν έχουν σχεδιάσει, πόσο μάλλον επιχειρήσει, κανενός είδους επέμβαση στα συστήματά της», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Χατζηθεοδώρου, φίλος του Γιάνη Βαρουφάκη, μαζί με τον οποίον σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώην υπουργού κατέστρωναν το plan B για υποκλοπή των ΑΦΜ από την ΓΓΠΣ και δημιουργία παράλληλου τραπεζικού συστήματος με την έκδοση IOUs.

Η ανακοίνωση του κ. Χατζηθεοδώρου, η οποία ήρθε μετά την υποβολή μηνύσεων τόσο προς το πρόσωπο του πρώην υπουργού, Γιάνη Βαρουφάκη, όσο και «κατά παντός υπευθύνου μη πολιτικού προσώπου», τονίζει κατηγορηματικά ότι όλα τα δημοσιεύματα περί κάθε είδους επέμβασης στα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών είναι απολύτως ψευδή.

Παράλληλα υπογραμμίζεται ότι η Γραμματεία έχει θεσπίσει διαδικασίες αυστηρών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και καθιστούν αδύνατες τέτοιου είδους επεμβάσεις από οποιονδήποτε.

«Η γενική γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ελέγχεται από την τρόικα – φανταστείτε η εφορία του Ηνωμένου Βασιλείου να ελέγχεται από τις Βρυξέλλες. Όμως, η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ελέγχεται από εμένα. Διόρισα έναν καλό παιδικό μου φίλο, που είχε γίνει καθηγητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μια εβδομάδα αφού πήγαμε στο υπουργείο, με κάλεσε και μου είπε πως αυτός ελέγχει τα μηχανήματα, αλλά το λογισμικό ελέγχεται από την τρόικα. Μου είπε πως αν ρωτούσε την γγ Δημοσίων Εσόδων θα καταλάβαιναν αμέσως ότι σχεδιάζαμε να φτιάξουμε ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών», είπε χαρακτηριστικά στο φόρουμ ο Γιάννης Βαρουφάκης φωτογραφίζοντας ουσιαστικά τον γενικό γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων Μιχάλη Χατζηθεοδώρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια