Βούλγαρος και Τούρκος οι διακινητές μεταναστών της σημερινής ημέρας

Συνελήφθησαν χθες (26-12-2015) τις πρωινές ώρες, στον Έβρο, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 52χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 54χρονος υπήκοος Τουρκίας, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά 34 μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι τέσσερις (24) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράκ και δέκα (10) υπήκοοι Συρίας.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Σουφλίου – Αρδανίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, συνέλαβαν τον 52χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι τρεις (23) μη νόμιμους μετανάστες.
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 52χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης παράβαση του νόμου περί όπλων, διότι στο εσωτερικό του οχήματος που οδηγούσε, βρέθηκαν δύο (2) μαχαίρια, συνολικού μήκους 21 και 29 εκατοστών.
Στη δεύτερη περίπτωση, ο 54χρονος οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), με τούρκικες πινακίδες, μετέβη στο  Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στην καρότσα του οχήματος έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.
Κατασχέθηκαν συνολικά :
  • 1 Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • 2 μαχαίρια
  • 3 κινητά τηλέφωνα
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργούν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού και το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.
Σ