Μυστικό deal Μητσοτάκη – Τζιτζικώστα, Προβληματισμός από Βορίδη

Φαίνεται πως έγινε το deal μεταξύ Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε η συνάντηση Τζιτζικώστα – Σαμαρά. Ο Αντώνης Σαμαράς και τα πρωτοκλασάτα στελέχη του, όσο και αν αυτό είναι σουρεαλιστικό, τάσσονται υπέρ της υποψηφιότητας ενός Μητσοτάκη.

Η αλήθεια είναι ότι πολλά στελέχη και βουλευτές που στήριξαν την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα και που βρίσκονται πιο κοντά στην Καραμανλική ιδεολογία, έχουν ταχθεί στο 2ο γύρο, ανοιχτά και δημόσια, υπέρ της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Οι ίδιοι έχουν προσπαθήσει τις τελευταίες ημέρες να πείσουν τον Απόστολο Τζιτζικώστα να ακολουθήσει τον Καραμανλικό δρόμο και να στηρίξει ανοιχτά την επιλογή του Κώστα Καραμανλή.
Όμως μετά τη συνάντηση του Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρώτος έδωσε υπόσχεση στήριξης στον υιό του Μητσοτάκη, πιστεύοντας πως με αυτό τον τρόπο θα θέσει τις βάσεις για τη δική του μελλοντική εξέλιξη σε ένα κόμμα αγνώστου ταυτότητας και ιδεολογίας, που όμως αυτός θα είναι ο Νο2.

Οι κινήσεις αυτές προκαλούν προβληματισμό στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος βλέπει τον Άδωνη Γεωργιάδη να έχει καταλάβει τον «δεξιό» χώρο της ομάδας Μητσοτάκη και τον Σαμαρά να παίζει το ρόλο του επίτιμου αυτής της καιροσκοπικής προσπάθειας.

Σε κάθε περίπτωση, Μητσοτάκης, Σαμαράς, Τζιτζικώστας και Γεωργιάδης, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο αν θεωρούν πως οι γνήσιοι και παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ είναι πρόβατά τους... Οι δικοί τους πιστοί, ίσως και να είναι... 

Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com