Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η θέση της Ελλάδας στη Συνθήκη Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς, σήμερα, Τρίτη 29 Δεκεμβρίου, για τη δήλωση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) στο Ευρωκοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα θα πρέπει να τεθεί προσωρινά εκτός της Συνθήκης Σένγκεν, απάντησε:


«Η θέση της Ελλάδας εντός Σένγκεν είναι αδιαπραγμάτευτη.

Οι δηλώσεις του κ. Βέμπερ για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη είναι απαράδεκτες, δεν βοηθούν στην εποικοδομητική επίλυση του μεταναστευτικού προβλήματος και σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η αδυναμία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να διαφυλάξει επαρκώς τα εθνικά και ευρωπαϊκά σύνορα είναι δεδομένη. Γι’ αυτό άλλωστε η Ελλάδα έχει συμφωνήσει με την εμπλοκή της Frontex. Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος του Ε.Λ.Κ., ως αρχιτέκτονας της Συνθήκης του Σένγκεν αλλά και θεματοφύλακας της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, είναι να χαράσσει πολιτικές που θα κρατούν την Ε.Ε. ενωμένη και όχι να εκτοξεύει απειλές που διαρρηγνύουν την εμπιστοσύνη ανάμεσα στα μέλη της.

Συγχαίρω τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. για την άμεση αντίδρασή τους».