Οι Τελωνειακοί στους Κήπους είπαν STOP σε λαθρεμπόρους. Τι εντόπισαν…

Συνεχίζουν τις προσπάθειές τους οι επίδοξοι λαθρέμποροι προσδοκώντας ότι οι έλεγχοι στο Τελωνείο των Κήπων, θα χαλαρώσουν λόγω εορτών.
Σε ελέγχους που πραγματοποίησαν το 10ήμερο των Χριστουγέννων οι τελωνειακοί της  Ειδικής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου και οι ελεγκτές του Τελωνείου των Κήπων σε αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά εντοπίστηκαν τα ακόλουθα:
 Ρευστά
Ημεδαπός εισήλθε στη χώρα με  Ι.Χ. αυτοκίνητο, χωρίς να δηλώσει στο Τελωνείο ρευστά διαθέσιμα 48.000 €.
Αλλοδαπός (ΠΓΔΜ) εισήλθε στη χώρα με  Ι.Χ. αυτοκίνητο, χωρίς να τα δηλώσει στο Τελωνείο ρευστά διαθέσιμα 39.000 €.
Αλλοδαπός (Τουρκία) εισήλθε στη χώρα με  Ι.Χ. αυτοκίνητο, χωρίς να δηλώσει στο Τελωνείο ρευστά διαθέσιμα 19.500 €.
Αλλοδαπός (Αλβανία) εισήλθε στη χώρα ως επιβάτης λεωφορείου, χωρίς να δηλώσει στο Τελωνείο ρευστά διαθέσιμα 14.500 €.
Ημεδαπός εισήλθε στη χώρα με επιβατικό αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης, χωρίς να δηλώσει στο Τελωνείο ρευστά διαθέσιμα 10.300 €.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα χρήματα δεσμεύτηκαν και εισπράχθηκε ως πρόστιμο για τη μη δήλωσή τους το 25% αυτών δηλαδή συνολικά εισπράχθηκαν πρόστιμα 28.000 €

 Καπνικά
Επιβάτης λεωφορείου τακτικής γραμμής Γεωργία – Ελλάδα έκρυψε στην  τουαλέτα του λεωφορείου 400 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Εντοπίστηκαν με το σκύλο ανιχνευτή καπνικών SELIN του τελωνείου. Τα τσιγάρα κατασχέθηκαν και ο παραβάτης  πλήρωσε πρόστιμο 3.000 € .
Ημεδαπός οδηγός επιβατικού δημοσίας χρήσης έκρυψε στο αυτοκίνητό του 44 πακέτα λαθραία τσιγάρα και 250 γρ. λαθραίο καπνό. €. Εντοπίστηκαν με το σκύλο ανιχνευτή καπνικών ΝΤΟΛΥ του τελωνείου. Τα καπνικά κατασχέθηκαν και ο παραβάτης  πλήρωσε πρόστιμο 1.536 € .
Ημεδαπός οδηγός ΙΧ έκρυψε στο αυτοκίνητό λαθραία πούρα. Εντοπίστηκαν με το σκύλο ανιχνευτή καπνικών SELIN του τελωνείου. Τα καπνικά κατασχέθηκαν και ο παραβάτης  πλήρωσε πρόστιμο 1.536 € .
Βούλγαρος οδηγός ΙΧ έκρυψε στο αυτοκίνητό του 180 πακέτα λαθραία τσιγάρα. Τα τσιγάρα κατασχέθηκαν και ο παραβάτης  πλήρωσε πρόστιμο 1.536 € .

 Πετρέλαιο
Σε δύο αλβανικά φορτηγά εντοπίστηκαν κρυμμένα στο κάτω μέρος των αμαξωμάτων κρυμμένα μπιτόνια λαθραίο πετρέλαιο. Τα λαθραία κατασχέθηκαν και οι 2 οδηγοί πλήρωσαν από 1.536 € πρόστιμο ο καθένας.

Ένδυση
Αλβανός οδηγός  λεωφορείου τακτικής γραμμής Τουρκία – Αλβανία  έκρυψε σε ντουλάπια και σε κρύπτη κάτω από το κρεβάτι λεωφορείου 78 τσάντες γυναικείες. Τα λαθραία κατασχέθηκαν και ο παραβάτης  πλήρωσε πρόστιμα και επιβαρύνσεις 3.200 € .

Μόνο τον μήνα Δεκέμβριο βεβαιώθηκαν από τους ελεγκτές του Τελωνείου των Κήπων 102 παραβάσεις της Τελωνειακής Νομοθεσίας και τα πρόστιμα που εισπράχθηκαν ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ
Σ