Οι "Podemos" λένε "Οχι" στον Ραχόι...

Ο επικεφαλής των Podemos εξαπέλυσε επίθεση στα κόμματα που επιδιώκουν να σχηματίσουν κυβέρνηση στην Ισπανία μετά τις εκλογές και επέμεινε στην άποψη, πως, το νέο κοινοβούλιο θα πρέπει να ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με τους απόκληρους της κοινωνίας.

Έπειτα από συνάντηση σχεδόν δύο ωρών που είχε με τον επικεφαλής της απερχόμενης κυβέρνησης, τον συντηρητικό Μαριάνο Ραχόι, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας επανέλαβε ότι οι Podemos δεν πρόκειται να βοηθήσουν με κανέναν τρόπο το συντηρητικό κόμμα να παραμείνει στην εξουσία, σχηματίζοντας κυβέρνηση μειοψηφίας.

Ο επικεφαλής των Podemos, του τρίτου ισχυρότερου κόμματος στην Ισπανία βάσει των τελευταίων εκλογικών αποτελεσμάτων, κατηγόρηση επίσης το Σοσιαλιστικό Κόμμα πως «φαντασιώνεται» όταν οραματίζεται τον σχηματισμό ενός αριστερού συνασπισμού με τους Podemos.

Ο Ιγκλέσιας επέμεινε στην ανάγκη για έναν «νόμο κοινωνικής έκτακτης ανάγκης» που οι Podemos θα παρουσιάσουν με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, για τους πολίτες χωρίς θέρμανση και χωρίς ηλεκτρικό, για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο έξωσης και δεν έχουν άλλη κατοικία ή για τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους.

«Υπάρχουν Ισπανοί που δεν μπορούν να περιμένουν», τόνισε.

Ο επικεφαλής των Podemos κατηγόρησε τους Σοσιαλιστές, τους συντηρητικούς του Λαϊκού Κόμματος (PP) και τους φιλελεύθερους των Ciudadanos ότι ετοιμάζουν μια τρικομματική συμμαχία για να αποκλείσουν τους Podemos από την εξουσία. Ωστόσο το Σοσιαλιστικό Κόμμα αρνείται μέχρι τώρα οποιαδήποτε συνεργασία που θα επέτρεπε στο Λαϊκό Κόμμα και τον Μαριάνο  Ραχόι να παραμείνουν στην εξουσία.