Κοντονής: Δεν θα κάνουμε πίσω, όποιο κι αν είναι το κόστος

Συνέντευξη σε ένα εκ των κορυφαίων διεθνώς ειδησεογραφικό-αθλητικό δίκτυο, το Al Jazeera-beIN SPORTS, παρεχώρησε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στο πλαίσιο της εκπομπής “Το πρόσωπο της ημέρας”, στο αραβόφωνο, το αγγλόφωνο και το γαλλόφωνο δίκτυο του οργανισμού.

Αναφορικά με την κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρό, ο Κοντονής είπε: “Η κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο εντοπίζεται στην κρίση αξιοπιστίας των θεσμών του ποδοσφαίρου.

Εν μέσω της γενικότερης κρίσης, αυτή η κατάσταση διογκώνεται και παράγει έντονα συμπτώματα διαφθοράς και βίας. Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση αντιμετώπισε κατάματα αυτήν την κατάσταση.

Επιβάλαμε με νόμο την συγκρότηση των πειθαρχικών οργάνων του ποδοσφαίρου από τακτικούς δικαστές και όχι συνταξιούχους, όπως όριζε ως τότε η ΕΠΟ.

Πήραμε ακόμη μέτρα για την πάταξη της βίας με απόφαση του υπουργού. Το σημαντικότερο όμως είναι η ισονομία και η πιστή εφαρμογή των νόμων.

Προσπαθούμε να δούμε πως οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και το κράτος μπορούν να συνεννοηθούν για να λυθούν τα προβλήματα.

Ακόμη κι αν δεν υπάρξει συνεννόηση όμως, το κράτος θα παρέμβει για να διορθώσει τα πράγματα, ακόμη και επί ποινή από την UEFA και την FIFA.

Είμαστε έτοιμοι κι αποφασισμένοι να μην κάνουμε, πίσω όποιο κι αν είναι το κόστος”.