Αγωνία για τους Έλληνες ναυτικούς του πλοίου «Maria L»


Σε απόγνωση βρίσκονται 12 Έλληνες ναυτικοί μεταξύ των οποίων και 3 Κρητικοί, που κρατούνται στις φυλακές Jose της Βενεζουέλας όταν τους 'φόρτωσαν' υπόθεση μεταφοράς μεγάλης ποσότητας κοκαϊνης! Το συγκλονιστικό της ιστορίας; Για τους δύο νεότερους ναυτικούς ήταν το πρώτο ταξίδι.
Δύο νέοι άνθρωποι με πολλά όνειρα και αγάπη για τη θάλασσα, οι οποίοι δυστυχώς είχαν την ατυχία να βιώσουν το χειρότερο εφιάλτη της ζωής τους στο «παρθενικό» τους ταξίδι. Αν και έχουν
περάσει 22 ημέρες από το γεγονός, από την πλευρά του το Ελληνικό Κράτος φαίνεται να μην έχει ενεργοποιηθεί όπως θα έπρεπε. Σε αντίθετη περίπτωση οι νομικοί σύμβουλοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας έχει καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σ αυτή τη περιπέτεια.
Στο μεταξύ, την λήψη ενεργειών για την διαλεύκανση της υπόθεσης του πλοίου «Μαρία» και την απελευθέρωση των ναυτικών που κρατούνται, ζητά από το υπουργείο εξωτερικών ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας κ. Αυγενάκη.
Ο Βουλευτής  στην παρέμβασή του προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Δρούτσα αναφέρει:
Από τις 9 Μαρτίου 2011 κρατείται στο λιμάνι Jose της Βενεζουέλας το φορτηγό πλοίο «Maria L.», με ελληνική σημαία, μαζί με το πλήρωμά του από τις αρχές της χώρας, καθώς ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν δύτες, κατ’ απαίτηση της διεύθυνσης του λιμανιού και με τη σύμφωνη γνώμη της εταιρείας, βρέθηκαν στα ύφαλά του 353 δέματα με ναρκωτική ουσία -πιθανότατα κοκαΐνη-, συνολικού βάρους 417,6 κιλών. Ο έλεγχος των αρχών της Βενεζουέλας στο πλοίο πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της φόρτωσής του με παραπροϊόν διύλισης πετρελαίου. Το λιμάνι προορισμού του φορτίου ήταν το Terneuzen της Ολλανδίας και στη συνέχεια το Immigram της Μεγάλης Βρετανίας.
Σύμφωνα με την Χιώτικη πλοιοκτήτρια εταιρεία «Βροντάδος Shipping», συμφερόντων Μαθιώ Δημητρίου Λω, η οποία έχει ενημερώσει για το θέμα τις ελληνικές αρχές, για να τοποθετηθούν τα ναρκωτικά στο συγκεκριμένο σημείο χρειάζεται να είναι κανείς δύτης και να έχει εξειδικευμένες γνώσεις. Σημειώνεται μάλιστα ότι η συγκεκριμένη πρακτική συνηθίζεται από δύτες των καρτέλ ναρκωτικών που τοποθετούν μάλλον με ηλεκτροσυγκόλληση ναρκωτικά στα ύφαλα πλοίων υπεράνω κάθε υποψίας, γεγονός που δηλώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Σημειώνεται ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 20 ναυτικοί, εκ των οποίων 12 είναι Έλληνες.
Κατόπιν των ανωτέρω, και δεδομένου ότι  το πλοίο και το πλήρωμά του  είναι τα θύματα σε αυτή την περίπτωση,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ  Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
Προτίθεται το Υπουργείο όπως προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί το ζήτημα του πλοίου «Maria L.» της εταιρείας Βροντάδος, προκειμένου να απελευθερωθούν οι ναυτικοί που δεν φέρουν καμία ευθύνη για το συμβάν; Τι ενέργειες έχουν γίνει έως σήμερα και ποια ενημέρωση υπάρχει από τις αρχές της Βενεζουέλας; 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια