3 νέοι υπουργοί - κλειδιά στον ανασχηματισμό! Ποια είναι τα ονόματα…

Στοχευμένες παρεμβάσεις στη σύνθεση και τη λειτουργία του υπουργικού συμβουλίου σχεδιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος κρατά πάντα στο μανίκι του το χαρτί του ανασχηματισμού και της αλλαγής συστήματος.
Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015, που ξεβολεύει πολλούς υπουργούς, και το πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας φέρνουν την πολιτική στο προσκήνιο.
Αν σε αυτά προστεθούν οι υστερήσεις του προϋπολογισμού και οι καθυστερήσεις επί του μνημονίου, καθίσταται προφανές πως οι αποφάσεις πρέπει να ληφθούν σύντομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν θέλει να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό.

Συζητά, όμως, «ενέσεις» στην κυβέρνηση, για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο αιφνιδιασμού. Οι περισσότερες πληροφορίες συγκλίνουν στην ανάγκη επιλογής στελεχών για τρεις ειδικές αποστολές:
• Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τα έσοδα, με όλες τις πληροφορίες να συγκλίνουν στο όνομα του Γιώργο Φλωρίδη.
• Αναπληρωτή υπουργό Αποκρατικοποιήσεων με αιχμή την αξιοποίης της δημόσιας περιουσίας, θέση για την οποία θεωρείται φαβορί η Έλενα Παναρίτη.
• Αναπληρωτή υπουργό Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, όπου το απόλυτο πλεονέκτημα διαθέτει ο Παντελής Τζωρτζάκης.
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2011/03/3.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια