'' Υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο φύλων; ''

Γράφει η : Ειρήνη Μ.

Οι απόψεις για το αν υπάρχει φιλία μεταξύ των δύο φύλλων διίστανται. Κάποιοι υποστηρίζουν πως ναι και κάποιοι άλλοι πως όχι. Αυτό είναι ένα θέμα που χωρά ώρες συζήτησης και πολλές απόψεις.
   Αρχικά, πρέπει να καταλάβουμε τι είναι αυτό που κατά τη γνώμη κάποιων δεν αφήνει να υπάρξει μία τέτοια φιλία. Πολλοί λένε ότι φταίει η έλξη και ο ερωτισμός που υπάρχουν μεταξύ των δύο φύλλων υποστηρίζοντας ότι είναι πράγματα που υπάρχουν πάντα ανάμεσα στα δύο φύλλα και δεν αποβάλλονται ποτέ. Αυτά είναι άλλωστε και τα στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα δεσμό.


  best-way-to-approach-womenΌμως αυτή η έλξη δεν οδηγεί πάντα σε σχέση. Δεν είναι άλλωστε φυσιολογικό, καθώς εάν γινόταν κάτι τέτοιο τα πράγματα μεταξύ των ανθρώπων θα ήταν πολύ περίπλοκα. Η έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων του αντίθετου φύλλου μπορεί να είναι πιο δυνατή από αυτή που είχαν με άλλους και έτσι αυτό είναι που τους οδηγεί στη σύναψη μιας σχέσης. Τι γίνεται όμως και με τους άλλους γύρω μας; Θέλουμε κάτι και με αυτούς; Πολλές φορές ναι και είναι αυτό που μας οδηγεί σε μία παράλληλη σχέση. Εξαιτίας αυτής της περίπτωσης πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται να προκύψει μία φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα. Πόσο όμως αυτό είναι σωστό; Οι απόψεις ποικίλουν.
  Όλοι πιστεύω έχουμε φιλίες με άτομα του αντίθετου φύλλου και είναι λογικό. Για να υπάρξει μία φιλία

ανεξάρτητα φύλλου και ηλικίας χρειάζεται να υπάρχει μία έλξη. Μη μπερδεύεστε, όχι ερωτική. Κατά κανόνα συνάπτουμε φιλίες με άτομα με τα οποία μας προξένησαν κάποιο ενδιαφέρον ώστε να τα γνωρίσουμε περισσότερο. Υπήρξε δηλαδή μία έλξη. Εννοείται πως μία φιλία με άτομο του αντίθετο φύλλου δεν είναι ίδια με μία φιλία ανάμεσα σε άτομα του ίδιου φύλλου, μπορεί όμως να υπάρξει. Ένας ετερόφυλος φίλος μπορεί να γίνει πολλές φορές και το πιο έμπιστό μας άτομο. Φυσικά δεν νιώθουμε τόσο άνετα να μοιραζόμαστε μαζί του πράγματα πολύ προσωπικά όσων αφόρα τη σεξουαλική μας ζωή αλλά μπορούμε να του εκμυστηρευτούμε τα περισσότερα.
  Κατά την άποψή μου ίσως ο ετερόφυλος φίλος να είναι και ο καλύτερος καθώς μπορεί να μας βοηθήσει σε πράγματα που μία φίλη μας στη περίπτωση των γυναικών δεν μπορεί να μας βοηθήσει. Όλες έχουμε απορία για το πώς λειτουργεί ο αντρικός εγκέφαλος και για το πώς σκέφτονται, λειτουργούν οι άντρες και τι εννοούν ανά πάσα στιγμή. Ένας άντρας φίλος 5812_102700551739_102104776739_1984924_211697_nμπορεί να μας βοηθήσει σε κάτι τέτοιο εξηγώντας μας αυτά που θέλουμε. Έτσι μπορούμε να καταφέρουμε να σώσουμε μία σχέση που οδεύει προς τη καταστροφή. Ο άντρας φίλος ίσως να είναι και ο πιο έμπιστος καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί ποτέ ζήλια και φθόνος, πράγματα που υπάρχουν στις σχέσεις των ίδιων φύλλων. Δεν θα σε προδώσει ποτέ και θα είναι πάντα δίπλα σου να σε συμβουλεύει, να σε βοηθά και να σου συμπαραστέκεται όποτε το χρειάζεσαι. Πράγματα βέβαια που πρέπει να ανταποδώσεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι πολλές φορές η φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας δεν σβήνει ποτέ.
  Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις που η φιλία μπορεί να διακοπεί καθώς δημιουργείται ο έρωτας που οδηγεί σε άλλου είδους σχέση. Τότε τα πράγματα κάνουν στροφή 360μοιρών. Όλα καταστρέφονται και νιώθεις αβέβαιος για το τι θα επιφέρει μία τέτοια, ερωτική πλέον σχέση. Κάτι τέτοιο σαφώς και δεν γίνεται σε κάθε φιλία μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας. Όταν συμβεί καλό είναι να μη τη φοβάστε καθώς μπορεί να είναι μία σχέση καλύτερη από όλες τις άλλες που είχατε. Μη ξεχνάτε ότι απέναντι σας έχετε έναν άνθρωπο που σας γνωρίζει και τον γνωρίζετε εξίσου καλά. Αυτό βοηθά ώστε να αποφευχθούν λάθη που γίνονται όταν δεν ξέρουμε καλά τον άνθρωπο με τον οποίο προβαίνουμε στη σύναψη μιας σχέσης.
  Άσχετα όμως με αυτό μία φιλία μπορεί να υπάρξει ανάμεσα στα δύο φύλλα και μάλιστα να είναι και πολύ δυνατή. Εννοείται ότι σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να προκύψει και έρωτας, αυτό όμως είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε από την αρχή. Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, δηλαδή μία σχέση μετά από πολύ καιρό να οδηγήσει σε μία όμορφη φιλία. Αυτό όμως είναι ένα θέμα που θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο. Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να θυμάστε ότι η ζωή μας είναι άδεια χωρίς φίλους και να επιδιώκεται να έχετε όσο πιο πολλούς και πάνω από όλα αληθινούς μπορείτε, άσχετα από το φίλο. Άλλωστε ένας ετερόφυλος φίλος θα είναι πάντα εκεί για να σε ακούσει και να σε βοηθήσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια